Trebate novi početak?

NEVJEROJATNA PONUDA Gradonačelnik malog mjesta u Italiji poklanja 2.000 eura svakome tko se želi tamo preseliti

Gradonačelnik sela u Italiji poklanja 2.000 eura svakome tko se želi tamo preseliti kako mjesto ne bi postalo "naselje duhova".




Trebate novi početak? Idilično, ali očajno talijansko selo nudi 2.000 eura svakome tko se želi tamo preseliti zbog straha da će se pretvoriti u grad duhova. Svi koji se žele preseliti u Bormidu malo mjesto u planinskoj regiji na jugozapadu Italije u kojem trenutno živi 394 stanovnika, plaćat će najam svega 50 eura.




Inicijativu je pokrenuo gradonačelnik Daniele Galliano na svojem Facebook profilu kako bi udahnu život u selo čiji je broj stanovnika u proteklih nekoliko godina drastično smanjen jer mladi odlaze u potragu za poslom u najbliži grad Savonu ili dalje.

Konačni detalji o iznosu ponuđenog novca bit će utvrđeni i odobreni u lokalnom parlamentu, ako sve prođe u najboljem redu od sljedeće godine svi koji odluče živjeti u iznajmljenom ili kupljenom domu u Bormidu na poklon će dobiti 2000 eura.

Voditelj u jednom od u restorana u mjestu upozorio je potencijalne stanovnike da će morati pronaći neke aktivnosti kako bi se zabavili.

"Ovdje nema mnogo posla", rekao je upravitelj novinaru Guardiana.

"Ali život je tako jednostavan i prirodan, imamo šume, koze, crkvu i obilje dobre hrane. Život bi svakako bio bez stresa."

Vijećnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je u novinama: "Još uvijek radimo na planu, mi smo mala, ali vrlo ugodna zajednica. Nalazimo se visoko u planinskom području, ali i nedaleko od mora i ovdje se živi zdravo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:10