Da nam je ovdje zaplivati...

Pogledajte nekoliko fantastičnih bazena u koje bismo isti tren uskočili!

Iako se ljeto polako bliži svome kraju, to ne znači da je kraj zabavi pokraj bazena. Sretnici koji su uspjeli svoje godišnje odmore provesti na Jadranu polako se vraćaju stvarnom životu i pridružuju nam se na gradskim kupalištima kako bi do maksimuma iskoristili sunčane i tople dane. Arhitektura bazena sve je promišljenija i napredak tehnologije omogućio je stvaranje i više nego impresivnih vodenih oaza.

Pogledajte nekoliko fantastičnih vodenih lokacija u koje bismo isti tren uskočili!

InterContinental Hotel Dubai – Festival City koji se nalazi u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima hotel je koji se može pohvaliti bazenom stvorenim samo za hrabre. Ovaj 25 metara dug bazen visi s ruba nebodera i prozirnog je staklenog dna pa se iz bazena može vidjeti strmoglava visina na kojoj se bazen nalazi. Biste li se usudili zaplivati ovdje?

Homestead Resort nalazi se u mjestu Midway u saveznoj državi Utah. U sklopu ovog odmarališta nalazi se Homestead krater, duboki geotermalni izvor skriven iza prirodnog vapnenačkog zida visokog preko 16 metara. Iznimno prirodno okružje i topla voda zovu na kupanje, a ovaj je izvor ujedno i jedino mjesto u kontinentalnom SAD-u u kojem se može roniti u toplim vodama.

Bazen u odmaralištu nazvanom Viseći vrtovi Balija, odnosno Hanging Gardens of Bali, smješten je iznad raskošne džungle na otoku Baliju u Indoneziji. Kupanje u ovom golemom bazenu, pijuckanje šarenih pića i zov okolne prirode idealni su za bijeg od stvarnosti i stresa.

Iznad doline Oaxaca u Meksiku nalazi se Hierve el Agua, čudesna kamena nakupina s brojnim prirodnim i umjetnim bazenima. Šetnja među jezercima koja se nalaze raspoređena na prirodnim kaskadama iznimna je ne samo zbog tople vode već i zbog slapova stalaktita nastalih zbog vode bogate kalcijevim karbonatom i pogleda na dolinu Oaxaca.

Predivan pogled na Amalfijsku obalu pruža se s ruba beskonačnog bazena hotela Belmond Hotel Caruso smještenog u mjestu Ravello u Italiji. Okružen ruševinama od kamena, gotovo da se stapa s morem u pozadini. Terasa okupana suncem omogućuje posjetiteljima hotela da se sunčaju, a kad im postane prevruće ovaj im predivni bazen pruža trenutno osvježenje.

U Hong Kongu među neboderima skriva se jedan elegantni uski bazen koji je dio Indigo Hong Kong hotela i omogućuje njegovim posjetiteljima osvježenje usred grada. Posebnost je ovog bazena što jedan njegov dio ima stakleno dno i nalazi se na samom rubu spomenutog nebodera. S predivnim pogledom na užurbani Wan Chai, dio sjeverne obale Hong Konga, ovaj je bazen stvarno utočište od užurbanog života grada.

Singapurski hotel Marina Bay Sands može se pohvaliti luksuznim beskonačnim bazenom iz kojeg posjetitelji mogu uživati u panorami grada Singapura u jugoistočnoj Aziji. Bazen se nalazi na 57 katu nebodera pa se zaista osjećate kao da ste na vrhu svijeta. Kako biste dobili dojam o tome koliko je zapravo visoko smješten ovaj bazen, pogledajte zračnu fotografiju Marina Bay Sands hotela. Fotografija prikazuje tri tornja hotela koji su natkriveni parkom Sands SkyPark u kojem se nalazi i prikazani bazen. Poseban doživljaj predstavlja pogled na osvijetljeni grad noću pa je ovo mjesto luksuzna lokacija za poželjeti.

Izvor: Architectural Digest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:06