Neizmjerna prirodna ljepota!

Ružičasta čarolija japanske trešnje

U Japanu je započela sezona cvatnje japanskih trešanja, a jedan od prvih gradova koji se pretvorio u ružičastu čaroliju grad je Kawazu udaljen tri sata vožnje vlakom od Tokija. Stabla trešnje u Kawazu vrsta su poznata pod nazivom Kawazu-zakura i cvatu posebno rano, od početka veljače do početka ožujka dok ostala stabla japanske trešnje svoju cvatnju počinju tek u kasnom ožujku, kada, između ostalog, jača turistička sezona i diljem zemlje se održavaju festivali koji slave ovo predivno stablo.

Kawazu-zakura stabla posebno su lijepa zbog svoje izvanredne ružičaste boje čija je pigmentacija mnogo jača u usporedbi sa stablima u Tokiju i drugim japanskim gradovima.

U gradu Kawazu nalazi se više od 8 tisuća zasađenih stabala japanske trešnje koja privlače brojne turiste u rano proljeće, najfotogeničnije doba godine.


Pomoću njih u Kawazu je stvorena cvjetna šetnica koja prati rijeku Kawazu i proteže se na čak 4 kilometra. Lokalni festival koji slavi kawazu-zakura trešnje u cvatu traje do 10. ožujka i u tom periodu Kawazu posjeti više od milijun ljudi, kako Japanaca tako i stranih turista. Na našu sreću, ljepota prirode ne prestaje nas oduševljavati, a na fotografijama pogledajte kako taj poseban dar prirode zaista izgleda! Planirate li posjet Japanu i ovom malom čudu prirode, informacije potražite na poveznici.

A post shared by @toshizou02 on

A post shared by mika (@mika05011972) on

A post shared by tsumizo (@tsumizo) on

A post shared by Mariko (@mariko.chula28) on

A post shared by @esmie151 on

A post shared by phos1comnet (@phos1comnet) on

A post shared by mika (@mika05011972) on

A post shared by 1666irodori (@irodori) on

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:14