prostori za uživanje

Šik terasa koja izgleda poput luksuzne plaže

Ljetna terasa ROI Spa centra u Rogaškoj Slatini elegantan je spoj sunčališta i bazena za osvježenje koji pruža vrhunski boravak

Znanstveno je dokazano da već pogled na šumu može uravnotežiti otkucaje srca i krvni tlak, donoseći osjećaj sreće i spokoja. Šumski zrak i iscjeljujuća energija drveća moćni su prirodni eliksiri za pročišćivanje organizma i oslobađanje od stresa. Upravo zato nova terasa ROI Spa centra smještena je nadomak šume, kako bi svi koji se nađu ovdje bezbrižno punili baterije dok se sunčaju, kupaju i pijuckaju koktele, a pritom uživaju u pirkanju vjetra u krošnjama i cvrkutu ptica.

Otvorenjem ljetne terase, uređene poput luksuzne plaže, završen je projekt ROI Spa centra u koji su Rogaška Hotels & ROI Spa uložili više od dva milijuna eura. ROI Spa centar vrhunska je wellness oaza s jedinstvenim tretmanima na bazi rogaške ljekovite mineralne vode, najbogatije magnezijem na svijetu.

ROI Spa centar se novom terasom i doslovno i simbolički stapa s vanjskim okolišem, omogućujući gostima da nakon plivanja u bazenu, mineralne kupke, masaže, jacuzzija, obloga od ljekovitog blata, programa detoksikacije i brojnih drugih tretmana, produljite blagotvoran učinak vode na koži, a istodobno nađete svoje mjesto pod suncem.

-Terasa je elegantan spoj sunčališta i bazena za osvježenje. S dvije strane zaštićena je poput gnijezda, jer se nalazi u stjecištu Grand Hotela Sava****superior i ROI Spa centra, a s dvije preostale strane je otvorena, pa se s nje pruža prekrasan pogled na krajolik. Baš kao u interijeru hotela i wellnessa, prevladava kombinacija bež, bijelo i tamnosmeđe, s istaknutim drvenim elementima. Terasa međusobno povezuje različite cjeline: drvenu sjenicu, kutak za odmor s kaučevima i stolićima, prostor za sunčanje s ležaljkama... Ugođaj plaže naglašen je velikim, svijetlim podnim pločama koje podsjećaju na kamen te ogradom od kamenih oblutaka - kažu iz spa centra.

Upečatljiv stilski akcent su starinski prozori s gornjim dijelom u obliku lûka, koji krase klasicističku zgradu što je spojena s hotelom, a u kojoj se nalazi dio ROI Spa centra. Budući da je bazen na terasi smješten neposredno uz te prozore, arhitekt Matjaž Durjava koji potpisuje ovaj projekt iskoristio je ugođaj što stvaraju bijeli prozorski okviri uz plavetnilo bazena - doimaju se poput brodskih. Bazen je od prozora odijeljen samo prozirnom zaštitnom ogradom, kako bi oni i dalje bili funkcionalni te maksimalno dolazili do izražaja.

Foto: Borna Subota

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:20