pogled na metropolu

Zagrebačka terasa čije hortikulturalno uređenje potpisuje Moj balkon

Uređenje zagrebačke terase započelo je ćakulanjem na svjetioniku gdje se Željka Kolak, vlasnica tvrtke Moj balkon prošlog ljeta pobjegla sakriti upravo od balkona i terasa. Pričati o poslu pod ljetnim suncem činilo se vrlo ambiciozno, a urediti terasu bez nedostataka ispao je pravi izazov. Zaštičenoj od vjetra s pogledom na prekrasne vizure grada, nedostajalo je jedino malo zelenila.

Kako bi ozelenili terasu kreirali smo konstrukciju za penjačicu koja će oživiti prazan i dominantan zid terase. Odabrana Parthenocissus quinquefolia svojim prekrasnim metamorfozama dominirat će terasom kroz sva godišnja doba.


Izazov je bio stvoriti ugodnu i toplu atmosferu na relativno velikoj terasi te smo odlučili staviti naglasak na nekoliko punktova. Oformljen je kutak s ukrasnim travama, šareni supersackovi sa sezonskim biljem i solarnim lampicama za večernju atmosferu na terasi krase ogradu, jedan kutak terase ukrašen je bambusima koji ujedno stvaraju zvučnu kulisu, a maslina je posađena kao podsjetnik na zavičaj.




Šarolikim izborom tegli i biljaka te miksanjem stilova i materijala, starog i novog, sa skromnim budžetom, stvoren je pravi hippy raj za ispijanje jutarnje kave i ugodna večernja druženja.

Ispalo je baš po planu, skovanom na škoju podno svjetionika.

Foto: Fidelis studio

Željku možete kontaktirati na službenoj web stranici Moj balkon ili putem Facebooka - Moj balkon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:52