OBJEKT ŽUDNJE

2 u 1 - Kada je dječji krevet i zabavna igraonica

Arhitektica Sandra Meštrović dizajnirala je šarmantni kinderbet

Arhitektica Sandra Meštrović trebala je pronaći rješenje za jako usku sobu (280 centimetara) u jednom jako malom stanu.

ZADATAK: gdje staviti dječji krevetić?

- U sobi je bio tzv. bračni krevet širine 140 cm, s jedne strane je ormar, a s druge prozor i radijator ispod njega - prisjeća se Sandra Meštrović i dodaje da je jedina moguća pozicija krevetića bila ispod prozora pa ga je zbog specifičnosti prostora odlučila sama dizajnirati.

- Osmislila sam ga kao kućicu kako bi štitio dijete od strujanja zraka ili promjene temperature. Tri prozorčića predviđena su za pogled kroz sobni prozor u vrt, i to tako da se dijete može držati za dva, a kroz srednji gledati. Četvrti prozor je najveći i on gleda prema vratima na koja se ulazi u sobu. Ispod tog prozorčića iskorišten je prostor za duboku ladicu za igračke koja je na kotačićima i moguće ju je jednostavno izvući kako bi se čistio prostor ispod krevetića.

Krevetić-kućica je fiksni, zavezan trakama za okvir bračnog kreveta, a visina madraca obaju kreveta je jednaka. Tako je krevetić svojevrsno proširenje roditeljskog kreveta i olakšava noćno dojenje jer se majka dok doji može uvući u krevetić uz dijete, koje može neometano nastaviti spavati u svom prostoru - opisuje arhitektica. Inače, šarmantni krevetić izrađen je od medijapana lakiranog mat lakom u bijeloj boji.

- Dijete za koje smo izradili krevetić oduševljeno je svojom kućicom, rado se u njoj “brloži”, sjedi, penje, igra, i stvarno odlično spava. I to nam je najveće zadovoljstvo - zaključuje Sandra Meštrović.

Za više informacija o projektu možete se obratiti arhitektici na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na www.sandra-mestrovic.com.

Foto: Tomislav Marić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:45