OPUŠTAJUĆE NIJANSE

3 hit boje za spavaću sobu

Boje itekako utječu na naše raspoloženje, a ove tri mogu vam pomoći da se lakše opustite u spavaćoj sobi!

Odabir boje kojom ćemo ukrasiti zidove svoga doma nije nimalo trivijalan zadatak uzmemo li u obzir utjecaj koji one imaju na naše stanje uma. Efekt koji određene boje imaju na naše raspoloženje može biti iznimno koristan alat kojim sami sebi možemo pomoći da se brže i lakše opustimo, napunimo energijom i odmorimo od užurbane svakodnevice. Opuštajuća moć boja poput sive, plave ili zelene čini ih izvrsnim odabirom za prostor naše spavaonice jer se u toj prostoriji želimo osjećati ugodno i odmoriti svoj mozak od briga i beskonačnih popisa stvari koje još moramo obaviti. U nastavku pogledajte divne primjere tri top boje koje će vam omogućiti kvalitetan san i pretvoriti boravak u vašoj spavaćoj sobi i odlazak na spavanje u najugodniji dio vašeg dana.

Zelena boja

Svježina i prirodnost koju u prostor unosi zelena boja čini je savršenim odabirom za prostor u kojem spavamo. Zelena dokazano opušta promatrača pa će zeleni zidovi vaše spavaće sobe odrađivati dvostruki zadatak - vas će smiriti, a vaš interijer učiniti iznimno sofisticiranim.








Plava boja

Pastelna plava, ledenoplava, tirkizna pa čak i raskošna tamnoplava stvorit će opuštenu i staloženu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi. S obzirom na eleganciju različitih nijansi ove lijepe boje, plavi zidovi savršeno će se uklopiti u brojne stilove uređenja a da ne žrtvujete svoju odmornost.











Siva boja


Iako se na prvi pogled siva čini kao dosadna boja, to ne može biti dalje od istine. Među brojnim nijansama ove boje mogu se pronaći različite hladnije i toplije sive koje će predstavljati oku ugodan prizor, a odlično će se slagati s bijelom i crnom bojom u prostoru.








Izvor: Top Dreamer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:39