Nevidljivi sprej koji svijetli ...

Biciklisti, imamo odličnu vijest za vas!

 

U sklopu svoje promotivne kampanje proizvođač automobila Volvo prije dvije godine na tržište je izbacio boju LifePaint na bazi vode koja se na dnevnom svjetlu doima nevidljivom, no kada padne mrak reflektira svjetlost i time osvjetljava predmet na kojem se nalazi.

Švicarsko-američka tvrtka Albedo odlučila je takvu boju pretvoriti u proizvod koji može spasiti život! Naziva Albedo100, boja koja je nevidljiva na dnevnom svjetlu može se kupiti u obliku spreja i to u tri varijante koje se razlikuju po trajnosti, a može ju se koristiti na svemu, od odjeće, zidova pa do ljudi i životinja, s obzirom na to da sprej nije toksičan.



To je posebno korisno kod većih životinja poput konja ili jelena koji znaju slučajno zalutati na prometnice i stradati u mraku ili pak kućnih ljubimaca koji vole bježati u avanturu.


Osim spašavanja života biciklista i zalutalih životinja, ovaj se sprej može koristiti i na bezbroj kreativnih načina, od grafita koji se prikažu tek kada netko uperi u njih svjetlo pa do nekonvencionalne fotografije pomoću bljeskalice. Sprej se može naručiti na stranici Amazon, no još nije dostupan za hrvatsko tržište!

Izvor: Yanko Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:54