DAŠAK ISLANDSKOG ŠARMA

Brendovi s Islanda koje vrijedi znati

 

Misteriozni Island sa svojom zadivljujućom prirodom privlači sve više znatiželjnika koji žele iskusiti boravak u divljini i neponovljivom krajoliku, ali osim grubog terena Island skriva i brojne talentirane kreativce koji stvaraju predmete vrijedne pažnje. Saznajte u nastavku kojih biste pet dizajnerskih brendova trebali pratiti za dašak islandskog šarma!


Vík Prjónsdóttir je islandski brend iza kojeg stoje dizajnerice Brynhildur Pálsdóttir, Gudfinna Mjöll Magnúsdóttir i Thuríður Sigurþórsdóttir koje su u svom jedinstvenom stilu osmislile visokokvalitetne proizvode od islandske vune koji vode u svijet mašte. Šareni pokrivač u obliku ptičjih krila samo je jedan primjer njihovog razigranog dizajna.



Dizajnerica Thorunn Hannesdottir osmislila je ove privlačne stoliće za islandski brend Færid. Naziva The Berg njezini stolići izrađeni su od aluminijske strukture i betona, a geometrija podnožja u šarmantnim bojama čini ih odličnim detaljem u uređenju.





Kolekcije brenda Helicopter modne dizajnerice Helge Lilje Magnúsdóttir obuhvaćaju dojmljive komade sa zanimljivim uzorcima i oblicima, a pritom su i iznimno udobni!



Garðar Eyjólfsson još je jedan dizajner koji nadahnuće za svoja djela pronalazi u magičnoj islandskoj prirodi. Točnije, nadahnjuju ga islandski geotermalni izvori pa tako u svojoj kolekciji keramike koristi izvorni materijal, sumpor. Njegova minimalistička linija posuđa izgleda kao niz suvremenih skulptura i prava je dizajnerska poslastica.


Paolo Gianfrancesco Talijan je koji se davno preselio na Island, a poznat je po svojim kartama u svim bojama spektra. Serija od pedeset predivnih karata gradova zove se "Urban shape", a svaka predstavlja savršeni ukras za ljubitelje putovanja.

Izvor: Bite of Island

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:16