Odlična zabava za velike i male

Brixo, LEGO s dodatkom struje i senzora

Lego je prošlost! Brixo je za nove klince u kvart

Kad je Lego 1978. godine počeo proizvoditi kockice koje su postale glavni dio svih setova koji su služili da nadahnu djecu, oslobode maštu i budu kreativna, bio je to hvalevrijedan, revolucionaran poslovni pothvat. Danas djeca trebaju i žele više od plastičnih kockica, a Brixo je upravo s tim ciljem upotpunio kultne plastične cigle.

O čemu je zapravo riječ? Brixo je doradio klasičnu lego-formulu i povezao male blokove da bi djeca mogla bolje kreirati svoje zamisli. Osnovni komplet sadrži sićušne baterije, senzore za pokret i svjetlo te cigle koje provode malu količinu električne energije i djeluju kao zatvoreni krug. Osim toga, na njih možete nanizati prekidače, sklopke, senzore te stvoriti stroj od mreže ciglice koji pak možete kontrolirati telefonom. Genijalno, zar ne?

Želite li stvoriti od kockica autogaražu koja svijetli kad jedan od vaših autića dođe blizu? Može. Čak i bolje, Brixo i Lego su kompatibilni pa vrlo jednostavno možete mijenjati svoje najdraže izume.

Brixo električne cigle mogu vašeg mališana uvesti u svijet tehnologije na zabavan i kreativan način, a ako želite svoj set, možete se predbilježiti. Isporuka kreće u listopadu. Osnovni set koji uključuje motor, baterije, konektore, svjetlo i senzor za svjetlo stoji 35 $ i dostupan je na Indiegogo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:22