Inspiracija naših čitatelja

Čarobne ideje za najljepše blagdane

Inspiracija naših čitatelja za kreativan Uskrs

Naša vjerna čitateljica Mirna Vukotić-Luc iznenadila nas je fotografijama svojeg viđenja Uskrsa, malo drugačijeg i pomalo avangradnog, ali jednako čarobnog i elegantnog. Kaže da je za izradu ovogodišnjih uskrsnih ukrasa potrebno malo novca i mašte te puno volje i strpljenja.

- Jaja sam ispuhala tako da sam ih oprala, probušila im iglom vrh i dno, s tome da rupa na dnu mora biti malo veća. Kroz gornju rupu upuhivala sam zrak i sadržaj je iscurio kroz rupu na dnu.Tako ispuhano jaje možete zaista obojiti kako želite. Primjerice, crnim flomasterom možete iscrtati sliku pileta, koke, cvjetića, trave, točkice, linije... ovisno o tome što volite.

Kroz jaja se potom provuče končić i spremna za vješanje - priča čitateljica Mirna.

Ukrasno je drvo, pak, napravila tako da je grane vrbe obojila crnim sprejem za drvo i ostavila ih jedan dan da se osuše.

- Nisam skidala listiće s grane jer su ovako obojeni još dekorativniji. Grane sam povezala gumicom i stavila u ukrasnu zdjelu, koja u mom slučaju izgleda kao puknuto jaje. Posudu sam ispunila bijelim kamenčićima zbog težine da drži grane i dekorirana jaja - objašnjava i dodaje kako je uz tu dekoraciju napravila i malo gnijezdo u koje je stavila malo kupovne umjetne trave, ispuhana mala jaja koja nije bojila, a potom je sve ukrasila grančicama i zelenim listićima vrbe.

- Izabrala sam kombinaciju crne, bež i bijele jer mi odlično nadopunjuje postojeći interijer kuće - smije se.

Inspirirajte se i vi!

Foto: Mirna Vukotić-Luc

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:00