Inspiriraj se!

Donosimo najbolje ideje za pohranu dječjih igračaka

 

Pomisao o blistavom domu kao iz časopisa brzo nestane kada se djeca pojave u jednadžbi. Nije tajna da je održavanje lijepog doma puno teže s djecom, ali to ne znači da je nemoguće. Ok, održavati kuću uvijek urednom i čistom nije jednostavan zadatak kada su djeca u pitanju. Međutim, postoje brojna dizajnerska rješenja i trikovi koji vam mogu olakšati situaciju. Stoga smo danas ovaj članak posvetili jednom od najtežih zadataka, a to je organizacija njihovih igračaka i stvari te prikupili neke izvrsne ideje koje će vam pomoći da vam dom ne izgleda kao dječja igraonica.

Odaberite najbolje rješenje za pohranu igračaka

Većina djece danas ima puno igračaka, a kada igračke preuzmu dom, osjećaj je kao da ste prekriveni neredom! Dakle, gdje sve te stvari pospremiti? S obzirom na raznolikost, veličine i oblike te učestalosti korištenja, otkrivanje slatkih i praktičnih rješenja za pohranu igračaka može biti izazov, pogotovo ako nemate puno prostora.

Klasične kockaste police

Ovo je jedno od najčešćih rješenja za skladištenje dječjih igračaka. Police u obliku kocaka mogu se koristiti vertikalno ili vodoravno, a uklopit će se u gotovo svaki stil uređenja. Jednostavne su za sastavljanje te mogu pružiti dovoljno prostora za pohranu različitih igračaka. Osim toga, mogu biti samostojeće ili montirane u zid, a u njih možete ubaciti jednostavne prozirne kutije kako bi dijete uvijek moglo vidjeti njihov sadržaj. Također, mogu biti od drveta ili platna označene riječima ili slikama.

Osobne kutije za igračke ili škrinje

Lijep dodatak dječjoj sobi ili igraonici su kutije za igračke u kojima se nalaze sve omiljene stvari djeteta. Djeca vole imati svoje vlastite kutije za igračke o kojima će se posebno brinuti.

Skladište za igrače ispod kreveta

Još jedno klasično rješenje problema dječjih igračaka je ladica smještena ispod kreveta, koja štedi prostor i omogućuje djeci da dođu do igračaka samostalno.

Dječji stolovi s prostorom za pohranu

Stolovi za igru izvrsna su stvar za svu djecu. Dobro izgledaju, zabavni su i funkcionalni.

Klupa za čitanje s prostorom za pohranu igračaka

Ako se odlučite za klupu za čitanje s prostorom za pohranu ispod, možete nahraniti dvije ptice s jednim sjemenom. Vaše dijete će biti inspirirano sjesti i čitati, dok ste vi dobili dragocjeni prostor za pohranu igračaka.

Nadamo se da ste se inspirirali ovim praktičnim rješenjima. No, prije nego što se odlučite, ne zaboravite da moraju odgovarati potrebama vašeg djeteta. Dakle, imajte na umu djecu prije nego što donesete konačnu odluku. Vi i vaše dijete vjerojatno ćete imati različite prioritete kada je u pitanju uređenje interijera, ali pokušajte se sresti u sredini!

Izvor: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:17