INSPIRATIVNE PREOBRAZBE

Dvije odlične renovacije male kupaonice

Inspiracije nikada dosta, pogotovo kada je riječ o malim, ali važnim prostorima poput kupaonica.

Na stranicama inozemnog servisa Sweeten koji služi za povezivanje budućih klijenata s majstorima koji izvode radove pronašli smo dva odlična primjera kako mali kupaonski prostor može zasjati novim sjajem. U oba slučaja riječ je o kupaonicama s tuš-kabinama koje su žudjele za osvježenjem.

Prvi primjer koji možete vidjeti uključivao je proširenje prostora kako bi u njega stala tuš-kabina, kao i premještanje toaleta na suprotnu stranu kupaonice te njegovo vješanje na zid. Rušenjem suvišnog zida postignut je objedinjen, otvoren i svjetliji prostor što je dodatno istaknuto bijelom bojom zidova. Pod je prekriven velikim tamnosivim pločicama, a zona tuša odvojena je od ostatka ne samo pravokutnim pločicama plave boje nego i crno-bijelim podnim pločicama sa sitnim uzorkom riblje kosti.


Kabina je izvedena pomoću minimalne metalne strukture i staklenih stijena kako ne bi djelovala kao vizualna prepreka, a u sklopu tuša nalazi se i pravokutni prozor koji propušta dnevnu svjetlost u cijelu prostoriju. Umivaonik koji se nekada nalazio uz bočni zid premješten je u blizinu prozora kako bi se što bolje iskoristilo dostupno svjetlo.


U drugom primjeru rezultat renovacije je mala kupaonica u klasičnoj kombinaciji crne i bijele boje, no osmišljena na moderan način. Cilj vlasnika bio je rastvoriti skučeni prostor kako bi se doimao prozračnijim te uključiti opciju za štednju vode. U procesu renovacije vlasnici su se riješili pločica, starog toaleta i kupaonskog ormarića s ogledalom.


Odvojeni tuš bio je stiješnjen spuštenim stropom koji je u renovaciji uklonjen, a smanjena je i stepenica koja razdvaja tuš od ostatka prostora. Odabir je pao na kontrast bijele i crne boje u prostoriji što je provedeno u djelo postavljanjem mat crnih heksagonalnih pločica na podu spojenih pomoću sivih fuga, dok su zidovi obloženi metro pločicama. Na drveni noćni ormarić postavljena je zaštitna mramorna ploča na koju je potom smješten bijeli umivaonik, a slavina je postavljena na zid kako bi sve izgledalo elegantnije. Dodatni prostor za odlaganje stvari predstavljaju viseći ormarići obloženi ogledalima koja vizualno proširuju prostor, a u prostoru tuša majstor je uspio odvojiti prostor za zidne niše. Izvrsna renovacija!


Izvor: Sweeten

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 03:45