novorođenčad

Ford kolijevka za bebe koja simulira vožnju automobila

Svi novi roditelji znaju kakav izazov predstavlja isprekidano spavanje novorođenčadi i koliko se u prvoj godini djetetova života zapravo teško dobro naspavati. Nije tajna da u takvim situacijama pomažu različite vibracije, lagano ljuljuškanje, nošenje mališana u naručju i slične umirujuće kretnje koje uspavljuju nemirne bebe, a mnogi roditelji u trenutku očaja sjedaju u auto i besciljno voze gradom sa svojom bebom u autosjedalici samo kako bi je smirili i uspavali.


Ford, poznati automobilski gigant, prihvatio se tog izazova i za roditelje novorođenčadi stvorio Max Motor Dreams, savršenu kolijevku koja će im omogućiti da rekreiraju smirujući efekt vožnje automobilom u toplini svoga doma umjesto da umorni i neispavani izlaze na cestu samo kako bi uspavali svoje vrišteće dijete.

Pametna kolijevka s fotografija laganim ljuljanjem, tihim brujanjem i nježnom rasvjetom simulira vožnju automobilom u udobnosti dječje sobe, a njezinim efektima upravlja se pomoću pametnog telefona.


Ford je ovu domišljatu kolijevku za novorođenčad osmislio u partnerstvu s dizajnerom Alejandro López Bravo iz španjolskog kreativnog studija Espada y Santa Cruz, a tvrtka razmatra mogućnost puštanja ovog prototipa u proizvodnju kako bi omogućila što većem broju iscrpljenih roditelja potreban odmor i mirno provedene noći.

Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:39