spoj industrije i rukotvorina

Inovativno posuđe od gline

 

Kako bi izbjegao monotoniju masovne proizvodnje, arhitektonski kolektiv Assemble osmislio je metodu proizvodnje posuđa koja svaki put stvori jedinstven i iznimno privlačan proizvod koji bismo rado imali u svome domu. Naime, Assemble kolektiv osmislio je nov način kako izraditi posuđe. Naime, njihov se proces sastoji od toga da golema preša "spljošti" obojenu glinu te time stvori originalne i neponovljive tanjure i šalice koje svojim divnim i nepredvidivim uzorcima zaista nadahnjuju.


via GIPHY

Kolekcija posuđa ovog kolektiva zove se Splatware i nastaje u Liverpoolu i to u maloj radionici Granby Workshop koja kolektivu služi za stvaranje eksperimentalnih i ručno rađenih predmeta za dom. Svaki komad Splatware posuđa nastaje spajanjem različitih obojenih glina koje se dodatno pošprica oksidima za keramiku i potom pritisne odnosno izravna pomoću snažne industrijske hidraulične preše.


Sam čin njihovog stvaranja je kreativan proces koji pritom ovisi puno o slučaju pa je stoga i uzbudljiv jer osoba koja izrađuje komad nikad ne može znati kako će na kraju izgledati završni proizvod. Svoj primjerak jedinstvenog Splatware posuđa možete naručiti preko Kickstarter kampanje projekta na poveznici. Kakav zanimljiv i inspirativan koncept!



Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:36