Beck's Chain Reaction

Jedinstveni bicikli domaćih kreativnih snaga!

U Francuskom paviljonu 11. studenog održan je Chain Reaction party na kojem su predstavljeni unikatni custom-made bicikli, rezultat suradnje Beck’sa s Duškom Ilijevićem i brendom SentiMental Bikes te četvero afirmiranih kreativaca, poznatih na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni.

Posjetitelji događanja mogli su vidjeti jedinstvene intervencije na poznatim biciklima, koji se time pretvaraju u umjetnička djela u duhu sto godina starih motocikala. Beck's je tako ujedinio umjetnike različitih interesa i smjerova koji su dodatno uredili četiri jedinstvena bicikla – poznatu likovnu i uličnu (street-art) umjetnicu OKO, međunarodno priznatu produkt-dizajnericu Anu Tevšić koja djeluje pod brendom LoveAna, jednog od najzanimljivijih street artista Lonca, koji je afirmiran i na svjetskoj street art sceni te nagrađivanoga grafičkog dizajnera i tipografa Marka Hrastovca Hrasta.

„Što srce poželi, a glava zamisli, naše ruke mogu izraditi!“, izjavio je Duško Ilijević, vlasnik brenda SentiMental Bikes te nadodao kako je brend nastao s ciljem izrade novih, neuobičajenih, dobrih i pozitivnih stvari.

Zlatko Nojkov, Marketing Manager premium brands Zagrebačke pivovare naglasio je da Beck's oduvijek pronalazi inspiraciju u kreativnim radovima hrvatskih umjetnika i dizajnera kako bi oduševio svoje potrošače.

„Upravo smo zato i pokrenuli Beck's lančanu reakciju iz koje su proizašla ova četiri fantastična i unikatna bicikla u kojima će uživati naši potrošači tj. dobitnici nagradnog natječaja'', pojasnio je Nojkov.

Produkt-dizajnerica Ana Tevšić opisala je svoju viziju tih posebnih bicikala: „Ovo je za mene bio novi izazov. Inspiracija za ideju došla je iz želje da kruti i hladni materijal utoplim, što me odvuklo u istraživanja starinskih bicikala izrađenih od kože. Htjela sam dobiti malo mračniju verziju bicikla koji može pristajati svakome i biti bilo gdje. Crna osnova, upotpunjena svjetlosmeđom kožom, ima klasičan i otmjen prizvuk. Crveni detalji koje smo dodali na takvu podlogu donose odmak, služe kao zanimljiv koloristički akcent i podižu cijelu kombinaciju. Mnogo ručnog rada i truda koji su ideju prenijeli u stvarnost na kraju su proizveli definitivno poseban custom-made bicikl! Nadam se da će novi vlasnik biti jednako sretan ili sretna s njim kao i ja.“

Beck's je za ambasadore projekta Beck's Chain Reaction odabrao kreativce i umjetnike koji su aktivni predstavnici urbane umjetničke scene, a njihov se specifični umjetnički izraz i posvećenost detaljima odražava i na ovim unikatnim biciklima, u kojima će priliku imati uživati sretni dobitnici natječaja i time postati i vlasnici pravih umjetničkih djela na dva kotača koje možete vidjeti u nastavku!

Ana Tevšić - brend LoveAna


OKO



Marko Hrastovac Hrast


Lonac


Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell, Beck's

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:57