Doznajte od profića

Kako stvoriti umirujući i elegantan bijeli prostor

Doznajte od najboljih stilista iz Zare Home

Dva puta godišnje vodeći dizajneri iz Zare Home putuju po svijetu u potrazi za inspiracijama i idejama koje u konačnici završe u našim domovima i obogaćuju naš svakodnevni život na najbolji mogući način. Različite kulture, tradicije i umjetnost, kao i najnoviji modni trendovi zaslužni su za sve lijepe stvarčice za opremanje doma koje nastaju nakon ovakvih inspirativnih putovanja, a mi ih bezbrižno pronalazimo lijepo dekorirane na policama Zara Home trgovina te odabiremo kako bi pročišćeni djelići te avanture postali i dio naše svakodnevice. I zbog toga smo im zaista zahvalni.

Uvijek inspirativne i elegantne kolekcije s već prepoznatljivim "rukopisom" vrlo se lijepo iz sezone u sezonu nadopunjuju i pronalaze svoje mjesto u različito dizajniranim interijerima diljem svijeta.

No, zasigurno vas zanima kako postići tu divnu elegantnu atmosferu s fotografija i u vlastitom domu? Odgovor na pitanje vam donose vodeći stilisti iz Zara Home koji su zaslužni za sve te divne inspirativne kombinacije boja, materijala i uzoraka, koji su za ovu godinu odabrali bijelu boju kao dominantnu i neizostavnu za postizanje elegantnog interijera.

1. Elegantan interijer čine pomno birani detalji, ali i boja koja se proteže kroz cijeli prostor. Prilikom opremanja doma besprijekorno čista bijela boja u svakom će interijeru izgledati moderno i elegantno te ostavljati dojam svježine kao nijedna druga (ne)boja. A ako vas, pak, muči da će vas suviše bijeli interijer podsjećati na bolnicu, uvijek možete čistu bijelu boju razbiti predmetima u bež, pastelnim, ali i srebrnim i zlatnim detaljima.

2. Sigurno se pitate zašto su stilisti za 2017. odabrali bijelu boju? Zato što bijelom bojom možete najlakše transformirati različite sobe u prostore za odmor i opuštanje, a da pritom izgleda sofisticirano.

3. Ključni savjeti koje trebate imati na umu prilikom dekoriranja stola za objedovanje su jednostavnost i harmonija boja i stila. Na stolu bi trebao biti, kao prvo, lijep stolnjak, a posuđe, pribor za jelo i čaše trebali bi biti u istom stilu kao i tekstil za stol. Nježne palete boja za stolnjak i kompletan pribor cilj je kojem treba težiti. Na taj će način hrana, ali i cvijeće, koje je uvijek dobrodošlo, doći do punog izražaja.

4. Svi koji vole bijelu ove se godine mogu prepustiti mašti i poigrati se različitim teksturama, materijalima i uzorcima u bijelim tonovima. Bijela je boja ove godine glavni protagonist priče i, kao što možete vidjeti na fotografijama, dobro joj stoje sve uloge i role. Dobro izgleda kada je obučete u drvo, ali i metal. Vaza, lampa, svijećnjak, stolić, kao i okvir, svi izgledaju božanstveno okupani u bijelom.

5. Ako mislite da će vam prostor izgledati monotono i dosadno odlučite li se za bijelu boju, varate se. Bijela boja itekako može izgledati dinamično u prostoru. Samo se trebate poigrati različitim veličinama, oblicima i teksturama, a rezultat neće izostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:49