ležerna i opuštajuća spavaća soba

Krevet na podu

Neke dane jedva čekamo trenutak kada ćemo napokon ispružiti svoje umorno tijelo i usnuti okrepljujućim snom kako bismo idući dan bili svježi i odmorni i spremni za nove izazove. Stoga je važno da naš krevet ima savršeni madrac, jastuke koji pružaju pravu potporu i kvalitetnu posteljinu na kojoj je pravi užitak spavati. Osim toga, pri kupnji novog kreveta uvijek biramo i okvir za krevet, no jeste li ikad razmotrili stavljanje madraca izravno na pod? Možda zvuči neobično, ali to ne znači manju udobnost, a može izgledati zaista ležerno i opuštajuće!



Naravno, svoj madrac ne morate staviti izravno na pod. Umjesto toga stavite ga na lijepi tepih, no nemojte zaboraviti staviti i sloj spužve između. Odlučite li se za ovakav oblik kreveta, jednom tjedno trebali biste podići svoj madrac kako biste ga malo prozračili. Jednostavno podignite madrac i prislonite ga uza zid te pustite da zrak cirkulira. Krevet na podu nije dobro rješenje za prostore koji su u vlažnim vremenskim uvjetima jer se može razviti plijesan pa obratite pozornost na klimu u kojoj živite.


Također je potrebno imati na umu da ćete osjetiti nagle promjene temperature u svom domu jer ste tako nisko na podu. Naravno, ovakav krevet može izgledati iznimno elegantno, no imajte na umu da je potrebno odabrati i niže noćne ormariće kako bi vam stvari bile pri ruci. Namjestite svoj krevet lijepom posteljinom i dodajte slojeve tkanine različitih boja i tekstura kako bi vaš krevet izgledao zanimljiv. Brojni jastuci zamijenit će zaglavlje kreveta te vam omogućiti da se udobno smjestite u krevetu dok čitate. Pogledajte divne primjere kreveta na podu u nastavku!













Izvor: Karma Stream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 03:36