Polaroid Originals

Kultni Polaroid u novom ruhu

 

- U ovo digitalno doba sve je važnije koristiti proizvode koji potiču analognu, ljudsku interakciju u stvarnom svijetu - istaknuo je Danny Pemberton, kreativni direktor tvrtke Polaroid Originals koja svojim novim proizvodima pokušava vratiti kultni status slavnom Polaroidu.


Ova nezavisna tvrtka koja se nekada zvala The Impossible Project nastavila je prodavati proizvode Polaroida nakon što je poznata tvrtka propala 2008. godine, a nedavno je promijenila svoj naziv u Polaroid Originals te na tržište izbacila svoju prvu novu kameru i to na 80. obljetnicu voljenog Polaroida. Tvrtka posvećena analognoj instant-fotografiji danas nema nikakve veze s izvornom tvrtkom već se Polaroid Originals smatra odvojenim brendom koji za svoje proizvode inspiraciju vuče iz izvornog Polaroida.


Štoviše, pokretanjem brenda Polaroid Originals tvrtka je najavila i svoju novu analognu kameru zvanu Polaroid OneStep 2 koja funkcionira kao nasljednica izvorne Polaroid OneStep kamere koja se na tržištu pojavila prije 40. godina i ovaj oblik fotografije učinila dostupan svima. Ovaj novi proizvod funkcionirat će na isti način kao i original, ali će usto imati i timer, ugrađenu bljeskalicu i mogućnost punjenja na USB. Uz kameru dolazi i nova generacija filmova među kojima se nalaze posebne edicije, ali i klasične crno-bijele i kolor opcije.


Tvrtka je preuzela stil dizajna pakiranja Polaroida koji je za tvrtku 1960-ih osmislio dizajner Paul Giambarba. Nova kamera i svojim izgledom jako nalikuje na slavni model pa će stoga ljubitelji izvornog Polaroida moći ponovno iskusiti čari instant fotografije koja je obilježila djetinjstvo mnogih.

Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:52