OBJEKT ŽUDNJE

Luster Polygon-9 kreativca Davorina Kulaš

Hrvatska rasvjeta inspirirana geometrijskim oblikom tetraedra

Samouki dizajner iz Slavonskog Broda, Davorin Kulaš, ima novi proizvod, odličan luster naziva Polygon-9.

- Svidjela mi se ideja nastavka priče koju sam počeo sa stolnom lampom Tetra-E. Geometrijski oblik tetraedra mi je poslužio da krenem i s izradom lustera. Polygon-9 je izrađen u kombinaciji plastike i kartona. Sjenilo je precizno strojno rezano na zadanu konstrukciju i spaja se samo na jednome mjestu s dvije nitne. Kartonski dio je također strojno rezan i zalijepljen na vanjsku gornju plohu - kaže ovaj svestrani kreativac.

Luster Polygon-9 je zanimljiv i po tome što ga je kombinacijom modula moguće složiti u dva potpuno različita oblika. Spajanje je vrlo lako i brzo, a za to se koriste posebno napravljene mini spajalice izrađene tehnikom 3D tiska.

- Na izradi lustera i pakovanja dugo sam radio jer je sve to bilo jako zahtjevno. Izbor boja, kao i svaki put kod izrade novog proizvoda, ozbiljan je dio posla i treba dobro promisliti prije odluke. Nakon dosta kombinacija izbor je pao na tamnoplavu i žutu i time je veći dio posla bio gotov. S obzirom na to da sam luster još u početnoj fazi postavio u svoju dnevnu sobu, iz prve ruke mogu reći da jako dobro osvjetljava prostor. Znači, kao osnovna rasvjeta odlično ispunjava svoju zadaću - ističe.

Održavanje lustera je jednostavno. Dovoljno je samo lagano navlaženom krpom obrisati plastično sjenilo i kartonski dio jer je prebojan i djelomično zaštićen bojom.

Više informacija o ovom proizvodu, kao i o drugim proizvodima Davorina Kulaša, potražite na www.cartonlight.com ili na Facebok stranici Carton light.

Foto: Andrija Zelmanović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:39