preuređenje doma

Makeover boravak na tri načina

Vaš dnevni boravak već izgleda pomalo umorno i dosadno? U nastavku pogledajte tri inspirativna načina kako primijeniti urbani skandinavski ili moderni boho stil te kako stvoriti sofisticirani dnevni boravak u kojem ćete svakodnevno uživati. Osnovni elementi koji povezuju ova tri izgleda predstavljaju kauč svijetle boje, otvorena polica od tikovine i hrastovina na podu prostorije, a različiti su izgledi prostorije postignuti odabirom manjih komada namještaja, funkcionalnih predmeta i dekoracija kako na zidovima, tako i na podu, kauču i policama.

Svijetla presvlaka kauča odličan je izbor za stvaranje sofisticiranog izgleda prostorije koja je upotpunjena delikatnim stolićima u kombinaciji drva, stakla i kroma, nježnim tapetama sa zlatnim uzorkom vrbe te upečatljivim detaljima većih proporcija poput velikog ogledala, lampe i ukrasnih predmeta na polici. Za postizanje ovakvog izgleda potrebno je zadržati se na suptilnim neutralnim nijansama uz dodatak iznimno moderne puderaste ružičaste.

Kombinacija namještaja i dekoracija na fotografiji pretvara ovaj boravak u jedan vedri skandinavski interijer u kojem neutralnost osnovnog dizajna razvedravaju brojni detalji u elegantnoj zelenoj boji. Jednostavan izgled kauča olakšava njegovo prilagođavanje odabranom stilu koji je u ovom slučaju pročišćen i jednostavan. Geometrijski uzorak tapete na zidu i tepiha čine prostoriju zanimljivom, a dodatni privlačni element predstavljaju detalji od mjedi i bakra koji daju prostoru dašak glamura.

Za ljubitelje pomalo eklektičnog boho stila ova će prostorija biti idealno mjesto za opuštanje. Okrugli stolići i zaista dojmljiva tapeta s uzorkom koji podsjeća na rukom bojane tkanine ublažavaju četvrtasti izgled kauča i polica te ih čine da se doimaju mekšima. Luksuzne tkanine vidljive na jastučićima, tepihu pa čak i svjetiljci u pozadini ključne su za pretvaranje potencijalno hipijevskog uređenja u ono koje dolikuje chic hotelima.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:29