nadahnjujući prostori

Najboljih 13 kuhinja ove godine

Iako je dnevni boravak mjesto gdje provodimo najviše vremena, zapravo su kuhinje duša našeg doma, mjesta gdje s ljubavlju pripremamo obroke za cijelu obitelj, gdje smo kreativni i opuštamo se od radnog dana, uživamo u bojama i okusima divne hrane i prije nego što ona završi na stolu. Zato nam je važno da kuhinja bude pametno osmišljena, praktična i funkcionalna, a pritom lijepa i ugodna za boravak. Pogledajte u nastavku izbor od 13 kuhinja koje impresioniraju svojim izgledom!

Dizajn ove kuhinje osmislila je Tamara Magel koja je željela stvoriti ugodnu atmosferu svojstvenu seoskim kuhinjama i to spojem rustikalnih elemenata i elegancije. Pritom joj je za stvaranje ovog lijepog izgleda poslužio strop prekriven hrastovinom, kao i brojni mali luksuzni detalji poput nekih jastučića i zanimljive rasvjete.

Malo boje može učiniti čuda, a svježa tirkizna boja kuhinjskih ormarića koje možete vidjeti na fotografiji pretvorila je umoran prostor u vedru kuhinju prepunu pozitivne energije!

Kombinacijom klasične elegancije i moderne funkcionalnosti dizajnerica Jessica Davis pretvorila je ovu kuhinju u profinjen prostor koji je zahvaljujući baru izvrsno mjesto za druženje.

Kontrast ormarića tamnozelene boje i bijele kuhinjske pozadine, odnosno radne površine čini osnovu modernog uređenja ove kuhinje.

Gomila biljaka i prirodna tekstura pletenih sjedala stvaraju dojam opuštenog i prozračnog prostora. Ugrađena klupa odlično je rješenje jer se njome štedi prostor i potiče na velika obiteljska okupljanja!

Elegantni crni drveni pod u kombinaciji s radnim površinama od bijelog mramora predstavlja savršen spoj crne i bijele boje, a posebnu pozornost privlače minimalističke visilice.

Moderni drveni ormarići čine osnovu uređenja ove kuhinje, a element toplog drva javlja se i u manjim detaljima poput zdjele za voće i dasaka za rezanje. Rezultat je udobna, ali luksuzna prostorija.

Kada uređujete s primarnim bojama, najbolje je ostatak interijera minimalistički urediti u neutralnim nijansama kako bi se odabrane boje zaista istaknule. Ručno rađene crno-bijele marokanske pločice i jednostavne bijele pločice kuhinjske pozadine vizualno odvajaju kuhinju u otvorenom rasporedu ovog životnog prostora.

Čist i svijetao dizajn ove kuhinje nadograđen je vintage ukrasima, rustikalnim stolcima i velikim sudoperom. Dizajn ove kuhinje osmislila je Shannon McLinden koja je nadahnuće pronašla u tradicionalnim teksaškim kuhinjama.

Vedra i upečatljiva kuhinja na fotografiji uređena je jarkim bojama i to na različitim mjestima u prostoru. Od tirkiznih visilica pa do šarene kolekcije kuharica, ova kuhinja pršti bojama i prostor je u kojem je pravi užitak boraviti.

U ovoj se dvobojnoj kuhinji savršeno stapaju dvije jedinstvene estetike uređenja, a pozornost privlače veliki drveni otok i prirodni dekor. Dizajnerica Natalie Myers uspjela je stvoriti opušten, a privlačan prostor!

Zanimljivi printovi čine neizostavan dio uređenja ove kuhinje otvorenog koncepta. U inače neutralnom uređenju ove kuhinje kao stvorene za druženje upravo uzorci privlače najviše pozornosti.

Prilikom renoviranja svog doma u Chicagu, dizajnerica Alex Kaehler, uložila je u kvalitetne aparate i ormariće po mjeri kako bi stvorila prostor u kojem može uživati još godinama.

Izvor: Domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:43