Nedovršeno, a atraktivno

Novi veliki trend koji je zavladao zidovima

 

Čisti i bijeli zidovi imaju svoju neosporivu draž jer unose svježinu u prostor te ga čine prozračnim i svijetlim pa su stoga čest odabir u interijerima različitih stilova uređenja, pogotovo kada je riječ o malim prostorima. Iako je iznimno popularna, bijela boja može biti i pomalo dosadna i neizražajna, pogotovo ako ste ljubitelj zanimljivih tekstura i uzoraka. Pripremate se unijeti malo karaktera u svoj dom, imajte na umu da nije uvijek nužno dodavati slojeve boje ili tapeta da biste dobili jedinstven izgled svojih zidova.



Ponekad je dovoljno oduzeti, ukloniti dio postojećeg uređenja i otkriti strukturu svog prostora, posebice ako živite u starijoj zgradi. Takvim postupkom možda otkrijete stare grede ili pak predivnu opeku prepunu šarma, odnosno izvorne detalje interijera koji su tijekom godina prekriveni i zaboravljeni. Čak i ako skidanjem nakupljenih slojeva ne naiđete na jedan od tih elemenata, primijetit ćete kako se pred vama stvara gruba površina neujednačene boje posebno dramatičnog izgleda.



Prije nego se bacite na nanošenje novog sloja na otkrivenu plohu vašeg zida, stanite, udahnite i sagledajte kako vaš zid izgleda te se zapitajte možete li iskoristiti tu vizualno dinamičnu i neobičnu plohu u svom uređenju? Skidanjem slojeva boje i tapeta otkrit ćete dijelove povijesti vašeg prostora, što možete dodatno istaknuti uporabom modernih materijala poput nehrđajućeg čelika, čistih boja poput bijele i crne ili pak neutralnim nijansama namještaja i ostalih površina. Savršeno nesavršeni, ovakvi zidovi unijet će dašak prošlosti u interijer, a u nastavku pogledajte izvrsne primjere u kojima je primijenjen taj element uređenja!









Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 08:52