Francuski šarm

Pet ključnih elemenata pariškog šarma u kuhinji

 

Građani Pariza poznati su po svojim domišljatim kombinacijama starog i novog kojima s lakoćom postižu da cijeli njihov prostor izgleda doista chic i atraktivno. Kada je riječ o uređenju kuhinje Parižani nadahnuće pronalaze u brojnim bistroima i kavanama s prepoznatljivim elementima bez kojih njihov prostor jednostavno ne bi imao taj slavni "je ne sais quoi" odnosno ono nešto po čemu je sasvim poseban i privlačan. Želite li udahnuti malo pariškog šarma i u vlastitu kuhinju, uključite u prostor ovih pet elemenata i uživajte u prekrasnom interijeru!



Stolice iz bistroa

Uredite svoju kuhinju iz snova kombinacijom stolica koje se inače mogu pronaći u pravim pariškim bistroima. Potražite primjerke u neutralnim bojama, retro drvene stolce i stolice s pletenim detaljima pa pretvorite svoju kuhinju u savršeno mjesto za ispijanje kave uz ukusni kroasan.


Pločice s uzorkom

Svoju kuhinju učinite još atraktivnijom tako što ćete za pod odabrati zanimljive pločice u neutralnim nijansama. Od klasične šahovske ploče pa do apstraktne umjetnosti, nadahnite se kreativnim uzorcima i njima stvorite kontrast kuhinjskim elementima u neočekivanoj boji poput lijepe plave!



Otvorene police

Elegantni kuhinjski servisi, nizovi predivnih čaša za vino i nezaobilazna keramika izgledat će posebno privlačno na otvorenim policama u vašoj kuhinji. Nemojte pritom zaboraviti dobro osvijetliti svoje police i tako ih pretvoriti u efektni detalj u kuhinji.



Upečatljiva rasvjeta

Kada smo već kod rasvjete, ukrasite svoj prostor visećim svjetiljkama kako biste doista zaokružili svoj kuhinjski interijer profinjenim i privlačnim detaljem. Objesite minimalističke žarulje iznad stola u kuhinji ili se odlučite za delikatne visilice koje će vašu kuhinju pretvoriti u pravo oličenje elegancije.



Ukrasite prostor umjetninama

Na svojim policama, radnoj površini i zidovima izložite uokvirene najdraže fotografije, postere i slike te pretvorite svoju kuhinju u malu galeriju. Kombinirajte jednostavne i izrazito dekorativne okvire, a pokušajte ih uskladiti s ostalim ukrasnim detaljima u prostoru kako biste dobili harmonično uređenje koje će vas iz dana u dan veseliti.

Izvor: Daily Dream Decor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:29