PROFIL

Predstavljamo brend Grei iz Rijeke

Ruksaci, torbe i dekoracije koje ćete obožavati

Dunja Bajić svaki proizvod sama izrađuje od skice do šivanja, a uzorke nanosi tehnikom sitotiska .

Ruksaci, torbe i torbice raznih namjena, minimalističkog dizajna i jednostavnih dezena, kao i dekorativni predmeti za dom, kriju se iza brenda jednostavnog naziva Grei. Osnovala ga je grafička dizajnerica Dunja Bajić iz Rijeke, a na taj korak potaknula ju je strast prema dizajniranju i šivanju. Brend je aktivan već tri godine, a nedavno je obogaćen i najnovijom linijom ruksaka.

- Svaki proizvod sama izrađujem, od skice do šivanja, dok uzorke na tkanini radim tehnikom sitotiska. Od materijala uglavnom koristim ekološku kožu, materijale za dekoriranje, pamuk i lan, a gotovi proizvodi namijenjeni su ljubiteljima minimalističke estetike - pojašnjava Dunja, kojoj je cilj napraviti kvalitetne proizvode, unikatnog i prepoznatljivog dizajna.

BOJA

Zbog toga što u njezinu dizajnu prevladavaju sive nijanse i uzorci neutralnih boja, brend je dobio naziv Grei, što je zapravo izvedenica od engleske riječi za tu boju (grey).
- Iako sam po struci grafički dizajner, trenutno pohađam talijansku modnu školu Callegari, smjer modelista visoke mode. Stoga bi se pod brendom Grei uskoro mogli pojaviti i odjevni komadi. U planu mi je i dalje stvarati, pa puštam inspiraciji da me vodi - zaključuje Dunja.

Često ju se može susresti na različitim sajmovima rukotvorina i dizajnerskih proizvoda, gdje njezine uratke možete pogledati, ali i kupiti po cijenama koje se kreću od 100 do 400 kuna, no proizvodi brenda Grei mogu se naručiti i putem istoimene stranice na Facebooku i profila na Instagramu te na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

TRGOVINE

Također moguće ih je kupiti i u trgovinama Manufaktura u Rijeci (Riva 2) i Opatiji (Maršala Tita 112) u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU shop), u trgovini Fedra u Krku (A. Mahnića 15) i u trgovini Aika u Rapcu.

Foto: Grei

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:36