„Arhitektonska mašta”

Sveučilište Harvard organizira besplatne online tečajeve arhitekture!

„Arhitektonska mašta” naziv je besplatnog online tečaja poznatog Sveučilišta Harvard koji upoznaje studente s ključnim načelima arhitekture i fascinantne uloge koju igra u našem društvu.

Jeste li ikada maštali da ste arhitekt? Sveučilište Harvard vam nudi priliku da oživite tu fantaziju. Ovim online tečajem odsjeka Graduate School of Design nećete dobiti dozvolu za dizajniranje nove zgrade, ali ćete dobit fascinantan uvod u svijet arhitekture.

Tečaj je podijeljen u module i ukupno ih ima tri. U prvom setu modula naučiti ćete vještine poput izrade arhitektonskih crteža i arhitektonske tipologije kroz niz videa i vježbi. Drugi set modula ima naglasak na materijale i tipologiju te nastoji ilustrirati kako arhitektura ima moć transformiranja sirovina u prekrasne građevine. Treći i posljednji set modula ima više antropološki pristup, ispitivanje uloge arhitekture u društvu, kao i njegov sposobnost da donese društvene promjene.

Tečaj je besplatan, ali ako želite certifikat na kraju ćete morat izdvojiti 99 $. S tečajem možete započeti u bilo koje vrijeme. Više informacija potražite na službenim stranicama Sveučilišta Harvard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:52