Vrijedna nagrada

TOPLIJI BOŽIĆ U KOPAČEVU Jutarnji list i Daikin nagradili su obitelj Balint

Poklon vrijedan gotovo 46.000 kuna uključuje i instalaciju sustava te trogodišnje stručno održavanje, a procjenjuje se da će korisnicima donijeti uštedu od čak 50 posto.

Božić će ove godine u jednoj baranjskoj obitelji biti posebno sretan i topao. Naime, Silvija Balint iz mjesta Kopačevo sretna je dobitnica Daikin Altherma dizalice topline vrijedne oko 46.000 kuna u velikom nagradnom natječaju Jutarnjeg lista i tvrtke Daikin, koja će njezinoj mladoj tročlanoj obitelji donijeti znatne uštede.

- Neizmjerno smo sretni i zahvalni na ovom lijepom poklonu koji će naš Božić učiniti savršenim, imamo malu bebu i jako nam je važno da je u kući toplo. S podnim grijanjem i ventilokonvektorima i dosad smo imali niskotemperaturni sustav grijanja. Već smo razmišljali i tražili ponude za modernizaciju sustava Daikin Altherma dizalicom topline i konvektorima čime bi mu povećali učinkovitost, no nismo imali sredstava za takvu investiciju. Sada je i taj problem riješen - s osmijehom na licu ispričala nam je Silvija Balint čija je obitelj kuću sagradila 2006. godine.

Na natječaj se prijavilo gotovo 700 čitatelja, što pokazuje da se podiže svijest o obnovljivim izvorima energije.

VIŠE OD OČEKIVANJA

Njezino kućanstvo dosad je za grijanje godišnje izdvajalo oko 5000 kuna godišnje, a nadaju se da će im Daikin Altherma dizalice topline donijeti uštedu od 35 do 50 posto. I to sve zahvaljujući nagradnom natječaju Jutarnjeg lista i Daikina za Altherma dizalicu topline s instalacijom i trogodišnjim održavanjem, koji je raspisan 22. listopada te se odvijao putem portala jutarnji.hr. Na natječaj se prijavilo gotovo 700 čitatelja što je nadmašilo sva očekivanja jer je prijava podrazumijevala popunjavanje opširnog upitnika te prilaganje fotografija kuće ili stana.

- Impresivan broj prijava je svakako pozitivna činjenica jer pokazuje da se podiže svijest naših građana o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, odnosno o ugradnji sustava kojima se smanjuje potrošnja energije, a u krajnjoj liniji i štedi novac. Naime, najveći broj prijava odnosio se na one u kojima su čitatelji, odgovarajući na pitanje zašto bi baš oni trebali osvojiti nagradu, naveli želju za uštedom na troškovima za energente, što pokazuje koliko je to velik izdatak.

POUZDANA KVALITETA

Nadalje, mnogi se se prijavili upravo zbog našeg proizvoda Daikin Altherma, čak i s iskustvima korištenja naših drugih proizvoda što nam je dalo potvrdu da je Daikin prepoznat kao brend po pouzdanosti i kvaliteti što su i glavne vodilje nas kao proizvođača - kazali su iz Daikina.
Među gotovo 700 prijava, obitelj Balint izabrana je jer živi u Baranji, temperaturno zahtjevnoj regiji u kojoj zime mogu biti vrlo hladne, a ljeta vruća, što su pravi uvjeti za prikaz mogućnosti dizalice topline. Osim toga, u njihovoj kući postoji i plin kao trenutni izvor grijanja pa se može napraviti detaljnja i točna komparacija troškova s jednim i drugim rješenjem.

- Kuća ima niskotemperaturno podno grijanje pa je idealna za implementaciju dizalice topline. Radi se o mladoj i ekološki osviještenoj obitelji, a ekološki aspekt dizalice topline svakako doprinosi manjem zagađenju lokacije Parka prirode Kopački rit u čijoj neposrednoj blizini obitelj živi - pojasnili su iz Daikina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:38