Povijest, osobnost i boja

Trikovi uređenja koje zna svaka Talijanka

Kao i Francuskinje, Talijanke također imaju sebi svojstven stil odijevanja, ponašanja i uređenja doma koji nam može služiti kao nadahnuće. Elegancija uz dozu drskosti i rizika obilježava talijansku modu, a jedna od njezinih protagonistica nasljednica je modnog carstva Missoni, Talijanka Margherita Missoni. Osim što aktivno sudjeluje u razvijanju tvrtke Missoni, stvara i kolekcije predmeta za dom za američku tvrtku Pottery Barn. U povodu lansiranja svoje nove linije izdvojila je nekoliko korisnih savjeta kako stvoriti dom siguran za djecu a da pritom ne morate odustati od svojeg stila uređenja. Glavni je cilj Margherite Missoni dobiti siguran, šaren, ali i elegantan dom u kojem će s užitkom boraviti. U nastavku doznajte kojim se načelima u uređenju vodi ova slavna Talijanka!

Uvijek budite razigrani i šareni

Prema Missoniju, tri stvari definiraju pravi talijanski interijer, a to su povijest, osobnost i boja. Snažni i šareni uzorci nisu samo odličan način izražavanja u modi, već svoje mjesto imaju i u domu. Razigrane pločice, šarene tkanine i upečatljiv dekor samo je nekoliko primjera kako prigrliti boju u svojem domu.

Crpite nadahnuće iz povijesti i putovanja

Kao pravi ljubitelji putovanja, Talijani u svojem stilu uređenja spajaju utjecaje iz različitih kultura. Dom Margherite Missoni je tako odraz njezina života, njezine kulture i njezinih životnih iskustava. Svaki predmet u njezinu interijeru ima svoju priču, razlog zašto je tamo i emocionalnu vrijednost. Ova poslovna žena i dizajnerica često kupuje jedinstvene i šarmantne predmete tijekom svojih brojnih putovanja, koji potom svoje mjesto nađu u njezinu domu.

Natrpajte dom jastučićima

Kada se radi o uređenju doma, Missoni čvrsto vjeruje u praćenje osjećaja i instinkta umjesto strogih pravila. "Nemojte se ustručavati nabaciti gomilu jastuka, nemojte uzimati proces uređenja jako ozbiljno i samo se zabavite" istaknula je.

Budite praktični prije svega

Kad su je upitali što je morala promijeniti u svojem uređenju nakon dolaska djeteta, napomenula je da je praktičnost ključ. Funkcionalnost i praktičnost postali su prioritet, a svi oštri i lomljivi predmeti stavljeni su izvan dosega djece.

Prigrlite upečatljive tepihe

Missoni smatra da je ključno u svoj dom uklopiti i svoj osobni ukus. Stvaranjem prostora koji volite dobit ćete prostor koji odražava vaš jedinstveni stil. Odvažite se zato na upečatljiv tepih jer njihova privlačnost nije samo u njihovim bojama, nego se njima lakše sakriju mrlje i ogrebotine pa su praktični.

Nabavite udobnu fotelju

Prema ovoj modnoj nasljednici najvažniji komad namještaja koji roditelj može imati je udobna fotelja ili stolac. Kada se budete morali odazvati na pozive mališana usred noći, pokazat će vam se kao ključan dio uređenja u kojem ćete provoditi mnogo vremena pa vrijedi uložiti u kvalitetan komad.

Učinite svoj dom ugodnim

Budući da ima malu djecu, Missoni se trudi svaku prostoriju učiniti ugodnom i zabavnom tako što je ispuni razigranim i šarenim komadima i likovima. Time postiže da svaka soba bude primjerena za djecu i opuštenog karaktera.

Izvor: My Domain

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:06