PRIJEKTNI URED 4UHA

42 kvadrata dnevnog prostora uređena bez greške

    AUTOR:
    • Projektni ured 4uHa

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2017. u 07:51

 

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

Posao arhitekta i izraz „po mjeri“ su vječni najbolji prijatelji. Mjeriti stanove kuće i općenito građevine , razmišljati i projektirati u idealnim mjerama i na koncu konca izrađivati sve moguće i ono što je naizgled nemoguće  po mjeri spadaju u velik dio naše svakodnevice. Današnja kolumna za Dom i Dizajn donosi još jedan u nizu naših projekata gdje smo od početka do kraja razmišljali o idealnoj mjeri i o izradi po mjeri. Uz idealne proporcije, ono što se uvijek traži na tržištu projektiranja  i uređenja domova jesu otvoren i protočan tlocrt, funkcionalnost, dobro osvjetljenje i svakako lijepo uređenje.

 

Današnja priča nije nikakva iznimka – za našu mladu klijenticu uredili smo 42 kvadrata njenog dnevnog prostora vodeći se već spomenutim sveopćim željama i nastojanjima. Počinjemo logički, odmah na ulazu. Ovdje  se je istovremeno„dogodilo“ nekoliko elemenata i momenata.

 

Prvi u ulaznim nizu je ukrasni, drveni zidić što jasno odvaja ulazni prostor od kuhinjskog. Izrađen od drvenih, vertikalno postavljenih letvica jasno i promišljeno nagoviješta što se u unutrašnjosti stana dešava. Na njih je postavljeno neizostavno ogledalo – jer treba se još jednom pogledati prije izlaska i stana.

 

Na suprotnoj strani zida stvorene je niz bijelih spremišnih ormara u visini od poda do stropa, s nišom u drvenoj obradi koja nije isključivo i samo ukrasnog karaktera – on je i klupica za obuvanje i prostor za vješanje kaputa.

 

Odmah  kraj nje se je smjestilo ugodno iznenađenje – sakriveni ulaz u kupaonicu koji na prvi pogled izgleda kao još jedna u nizu fronti ormara.

 

Ovdje se, s druge strane prolaza,  razvija kuhinja  bogatih, komotnih dimenzija, u obliku slova U, s uvijek dobrodošlim šankom. Kombinacija mat plave boje za glavni dio spremišnog dijela kuhinje, bijele i prljavo sive za donje i plitke gornje ormariće te drvenog dekora u imitaciji alpskog bora namijenjenog za detalje i šank stvara zanimljivu i drugačiju zonu u kojoj će nastajati gurmanske kreacije naše klijentice.

 

Nasuprot  kuhinje su  blagovaonica, dnevni boravak i radni prostor stvorili veoma zanimljivu simbiozu funkcija, materijala, uzoraka  i boja.

 

Prostorom dominira upečatljiva zelena boja.

Do sljedećih adaptacija, novih interijera  i zanimljivih javljanja s gradilišta, Vaši arhitekti s Ribnjaka a.k.a. tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili [email protected]

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite na zagrebačkom Ribnjaku 6.

 

Iz drugih medija

Izdvajamo