Caffe bar Zags

Spoj modernog štiha i etno detalja u kvartovskom kafiću
Profil
Adresa :
Horvaćanska 17a
Vlasnik:
Ivica Krištić
Interijer:
vlasnik
Radno vrijeme:
ned-čet 7-24 , pet-sub 7-2
Kontakt:
Facebook/zags caffe, Facebook/caffe bar zags, 095 400 8888

Zags, simpatičan caffe bar u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu, otvoren je pod tim imenom još 2005. godine, ali ga je sadašnji vlasnik preuzeo i preuredio te odlučio zadržati prepoznatljivo ime. Što znači ime Zags, upitali smo vlasnika Ivicu Krištića. – Zags je kratica riječi “za gosta”, a naša misija je upravo to, napraviti sve za gosta. Ideja je bila napraviti lokal s mnogo topline i naš slogan je “mali caffe za velike provode”. Pri uređenju smo pazili na svaki detalj. Često sam se savjetovao s prijateljima i poznanicima, i posebnu sam pažnju davao njihovu mišljenju. Želio sam da se tu osjećaju dobrodošlo jer su obični ljudi najbolji pokazatelj atmosfere u lokalu. Zags je spoj mladosti, tradicije i dobre zabave – priča nam vlasnik.

U slatkom kafiću odmah primjećujemo neobične kantice prenamijenjene u svijetiljke te mnoštvo zanimljivih vintage i etnodetalja po zidovima, a Ivica nam objašnjava o čemu je riječ. – Predmete za lokal nabavljali smo iz cijele Hrvatske. Od posuda za mlijeko, koje smo nabavili u Lici, napravili smo svijetiljke, druge svijetiljke napravili smo od starih željeznički fenjera koje smo pronašli u Slavonskom Brodu, ukrasna cigla je sa odlagališta u Slavoniji, ali smo je očistili i ugradili u zidove, a posude za cvijeće dobili smo iz Imotske krajine.

To su bile posude u kojima se prije iskuhavao veš za pranje, a mi smo ih prebojali i u njih posadili oleandere. Stari radio smo nabavili na Hreliću, a lokote koji ukrašavaju naš zid u Dubrovniku. Mnoge ukrasne predmete dobili smo iz Hercegovine, a posebno izdvajamo stare kofere.

Željeli smo skupiti stare predmete iz raznih krajeva kako bi se svi gosti koji dođu u naše lokal osjećali kao kod kuće – objašnjava Ivica i dodaje da je posebno ponosan na drveni dio interijera koji je izrađen u suradnji s tvrtkom Ariš Masiv iz Petrinje. Caffe bar Zags dosta programa posvećuje studentima i mnoge događaje organiziraju u suradnji sa studenskim udrugama. Posebni programi održavaju se vikendom, uz karaoke i zagrijavanje za izlazak.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 09:26