To je život!

Čarobna vila u sunčanoj Toskani

Očaravajuća Toskana s razlogom je mjesto radnje mnogih odličnih filmova i jedna od omiljenih talijanskih destinacija kako lokalnih, tako i stranih turista. Njezina privlačnost ne leži samo u predivnoj prirodi, nego i u posebno šarmantnim kamenim kućama u dolinama te predivne talijanske regije čiji izgled potiče na sanjarenje i uživanje u životu. Jedna je od takvih kuća Villa Rombolino, koja se nalazi u dolini Val d’Orcia južno od Siene i koju su vlasnici, supružnici Miani, potpuno obnovili, pazeći pritom da se očuvaju izvorna obilježja građevine.




Renovacija je tekla u skladu s arhitektonskim zahtjevima lokalnih tradicija, a rezultat tog pothvata iznimno je privlačno zdanje s kamenim zidovima i elegantnim interijerom koji je daleko od uobičajenog. Kompleks koji čini glavna kuća s dva aneksa može se unajmiti, a u prostoru s ukupno devet spavaćih soba može se smjestiti do 18 gostiju.




Raskošna tamnocrvena boja koja je iskorištena za pod i zidove kuhinje, blagovaonice, boravka i ostalih prostorija za druženje objedinjava prostor kuće te prirodno vodi pogled iz jedne prostorije u drugu.



U spavaćim sobama umjesto crvene iskorištene su zemljane boje nadahnute zadivljujućim krajolikom koji okružuje kuću i u kojem se može uživati pogledom kroz svaki prozor u kući.

Uz mnoge klasične komade namještaja poput sofa i fotelja, u ovoj se kući nalaze i raznovrsni moderni detalji izvedeni od metala i izrađeni po mjeri, kao što su viseće metalne police iskorištene za slaganje drva za kamin u jednoj od prostorija za druženje.




Kuhinja s crvenim zidovima, metalnim kuhinjskim elementima i svijetlim drvom posebno je atraktivna i predstavlja prostor u kojem je ugodno boraviti.

Okolina kuće također je dojmljivo uređena - s impresivnom skulpturom, čija bjelina stvara kontrast zelenilu doline, te bazenom i terasama za odmor.


Ova se vila može unajmiti za ugodan boravak u Toskani, a više informacija potražite na poveznici.

Izvor: Plus Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:36