OAZA ZA ODMOR

Danijela Dvornik otvorila vrata svog doma u Sutivanu

 

Sutivan, ili kako ga njegovi mještani zovu Stivan, smjestio se na sjeverozapadnom dijelu otoku Brača od Splita udaljenog svega 13 kilometara. Građevine Sutivana datiraju još iz doba Dioklecijana. I dok je rimski car Dioklecijan gradio palaču u Splitu, jedan od njegovih dostojanstvenika izgradio je svoju u Sutivanu ispod današnjih Kavanjinovih dvora. Mjesto je dobilo ime po crkvici Sv. Ivana Krstitelja koja je sagrađena na temeljima starokršćanske bazilike iz 6. st. Renesansne palače, ljetnikovci u baroknom stilu uz tipične dalmatinske kamene kuće čine vizuru ovog mjesta neodoljivom. Sutivan je poznat po svojoj gostoljubivosti i brojnim šljunčanim plažama na kojima mnogi pronalaze mir opuštajući se uz mirise Mediterana i uživajući u kristalno čistom moru. Brojne uređene staze koje vode kroz drevne maslinike i vinograde pružaju ugođaj u kojem su mnogi pronašli svoju oazu za odmor.

Ondje je Danijela Dvornik sa svojom familijom, Dinom i Ellom proživjela brojne nezaboravne godine, na istom mjestu i dalje pronalazi spokoj, užitak, a tome svjedoči i interijer sutivanske kuće, kao i njezin dvor.

U moru bijelih prostora opremljenih u Ikei, kuća Dvornikovih u Sutivanu pravo je osvježenje koje svjedoči o životu svih generacija u njoj, a zahvaljujući Danijelinim uvijek uspješnim "ugođajnim" intervencijama, uistinu se doima pravim toplim domom.

A mogli bi se danas bacit u more,a? Swimingtime#nestosureklidacebitikisa#

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Svjedoče tome i oduševljene reakcije Danijelinih pratiteljica, koje su posljednju objavljenu fotografiju ispratile komentarima: "Divna atmosfera", "Predivno, svaka vam čast..."

I sama Danijela na ovu je temu ustvrdila: "Volim Sutivan, svoju kućicu, svoju terasu....i moj. Žrtvovala bi skupe cipele za komad namještaja bez razmišljanja, jer nema veće sreće od ugodnosti vlastitog doma. Moj dom, to sam ja! Ne treba biti veliko, ali treba imati dušu, i slatkoću..."

"Dobro jutro, ekipa.... Idem u grad... Supetar. Kiša je pa sam si dala truda da se našminkam, ovo je možda 3 put u cijeloj ljetnoj sezoni..." - obavijestila je svoje brojne pratitelje Danijela Dvornik, koja se još ne može odlijepiti od svoje oaze i svog osobnog raja, kuće u Sutivanu.

Uživam još malo u ljetu. Ne dam ga! #summernights #goodmusic#terrace #romanticlight #women50

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Foto: Instagram

Izvor: Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:54