PROJEKT ZA PET

Dječak sagradio kućicu za samo 10.000 kuna

 

Trinaestogodišnji Luke Thill iz SAD-a napravio je nešto o čemu puno stariji od njega mogu samo sanjati. Naime, Luke je prošle godine počeo graditi kućicu za sebe. Odlučio se za to, kaže, jer je htio imati svoj privatni prostor u kojem će provoditi vrijeme “po svom i uživati u stvarima koje ga čine sretnim”. Prvo je odredio lokaciju - dvorište doma svojih roditelja, a zatim krenuo s gradnjom. Sam.

Danas je njegova kućica za uživanje prava svjetska senzacija, a gotovo svi se čude kako je to dječaku njegovih godina uspjelo. Kuću je, naime, sagradio za samo 1500 dolara (oko 10.000 kuna). Objekt ima oko osam četvornih metara i sastoji se od dnevnog boravka, u kojem glavno mjesto ima televizor, i spavaće sobe u potkrovlju.

- Najčešće ovdje pišem domaću zadaću i družim se s prijateljima, a roditelji su mi dopustili da nekoliko puta tjedno u svojoj kućici i prespavam, što me posebno veseli - s ponosom kaže Luke. Dodaje da je cijelo jedno ljeto istraživao kako samostalno sagraditi kuću za malo novca. Kako bi prikupio novac, radio je sve što mu se ponudilo, poput pomaganja susjedima u zamjenu za novac ili materijale za gradnju njegova savršenog dvorišnog utočišta.

- Puno su mi pomogli dobri ljudi. Primjerice, ususret mi je izašao električar koji mi je u kućicu proveo struju u zamjenu za čišćenje garaže - priča Luke i dodaje kako je čak 75 posto materijala, koje je iskoristio za gradnju, reciklirano.

- Iskoristio sam ostatke bakine staze, vrata kuće ujakova prijatelja i slično - nabraja Luke koji, potaknut uspjehom svoga prvog građevinskog projekta, razmišlja što dalje. Otkriva kako ima ideju sagraditi mobilnu kuću u kojoj bi živio tijekom studiranja. Luke, sretno!

Foto: Luke Thill (Facebook), ABC News

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:28