DJEČJE SOBE JAKOVA I BRUNE

Dječje sobe u stanu u centru Zagreba

Neutralne nijanse za brze makeovere, ali uvijek prisutan osobni pečat klinaca

U stanu obitelji Duduković u centru Zagreba jedna je soba roditeljska, a dvije dječje - jedna za Jakova (4), a druga za Brunu (2). Pogledajte kojom vizijom su se roditelji vodili kod osmišljavanja uređenja i opremanja

Iva Duduković, vlasnica tvrtke 2gems, generalnog uvoznika i distributera Smeg kućanskih aparata za Republiku Hrvatsku i tvrtke Evantastic specijalizirane za organizaciju evenata, nakon što odradi poslovne obaveze, kaže, najviše voli doći doma, u svoj stan veličine 130 četvornih metara u središtu Zagreba i biti mama četverogodišnjem Jakovu i dvogodišnjoj Bruni. U tom toplom domu mama Iva svojim je mališanima uredila sobe. Tako Jakovljeva soba ima 20 četvornih metara, a Brunina 12.

Brunina soba ima 12 kvadrata te dominantne sivo-bijele tonove s koraljnim zlatnim detaljima

- Prvo je ova manja soba bila Jakovljeva pa kad se Bruna rodila, njega smo premjestili u veću sobu, a ona je "naslijedila" neke njegove stvari, poput kinderbeta, ormara, fotelje za ljuljanje, prematalice...

Sobu smo uređenjem prilagodili tako da bude za curicu, s nekim detaljima - objašnjava mama Iva i dodaje da su obje sobe u sivo-bijelim tonovima, s tim da Brunina soba ima koraljno zlatne detalje, a Jakovljeva plavo tirkizne.

- Najupečatljiviji komad namještaja u Bruninoj sobi je stari ormar koji smo kupili u Zagorju i potom izdubili sredinu od drveta, zamijenili je staklom i prenamijenili za dječje stvari. Dobili smo lijepi, moderni dječji ormar koji je poseban dizajnom, tj. po tome što se odmah na prvu može vidjeti njezina garderoba. Inače, u Bruninoj sobi dominantni su proizvodi i drvene kućice u zlatnoj, roza i koraljnoj boji, u kojima stoje slikovnice i različite uspomene - nabraja i dodaje da Jakovljeva soba ima super kutiju za igračke na kotače koju je izradio stolar, tako da je lakše prevoziti igračke po stanu, i posebnu tirkiznu policu, gdje su smještene sportske medalje i druge uspomene.

Bruna se u posljednje vrijeme počela "uređivati" tako da je zanimaju češljanje, špangice, oblačenje i sebe i beba..., ali još se dođe svako malo ljuljati u stolicu za ljuljanje. Vjerojatno joj je to ostalo otkad je bila beba jer sam je puno ljuljala. Jakov je u svom carstvu s lego kockama, autićima i svime što priliči životu četverogodišnjaka - kaže mama Iva i dodaje da je oduševljena krevetom i ormarom iz linije branda Laurette, koji krase obje sobe.

U Jakovljevoj sobi nalazi se super kutija za igračke na kotače koju je izradio stolar i posebna polica gdje su smještene njegove sportske medalje

- Volim kad su dječje sobe "dječje", volim kad se vidi da se u dječjoj sobi igra dijete i volim kad u njoj dijete ostavi svoj pečat. Isto tako, svjesna sam da će se soba vjerojatno mijenjati, estetski prilagođavati s djetetovim odrastanjem. Zato smatram da je dobro imati neutralne nijanse u dječjim sobama jer teško da će one dosaditi djeci, tj. biti u neskladu s njihovim godinama, željama i potrebama. Uostalom, vodećim neutralnim nijansama najlakše je postići uspješan i brz makeover bez gubljenja živaca i vremena - kaže Iva Duduković.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:31