Domišljata mama u low cost akciji!

Pogledajte kako je Lidija Tomas Matijević 'stisnuti' budžet umjesto u izvor frustracija odlučila pretvoriti u izvor inspiracija!

Stvari su onakve kakvima ih doživljavamo. Tako je blogerica Lidija Tomas Matijević ‘stisnuti’ budžet umjesto u izvor frustracija odlučila pretvoriti u izvor inspiracija.

Kada smo na blogu Lilihalodecoration Lidije Tomas Matijević vidjeli kako je uredila sobu za svojeg sina, bili smo zaista oduševljeni. Volimo dječje sobe koje nisu prezakrčene, ali ni previše sterilne. Volimo i kada je soba tako uređena da ne znamo je li za djevojčicu ili dječaka, ali to smo shvatili kada smo ugledali pravi vozni park na policama, prepunima autića. Lidija, njezin suprug i mali Toma u stan od 70 m2 uselili su se nedavno, a zbog stisnutog budžeta odlučili su iskoristiti sav namještaj iz starog, manjeg stana.

– Prvo smo rastavili veliku modularnu komodu iz starog dnevnog boravka kako bismo je prilagodili i od nje napravili ormar za dječju sobu i to je zapravo prvi komad namještaja koji je postavljen. Ima dovoljno prostora za odlaganje odjeće, igračaka, posteljine… Ormar je zaista prostran i baš smo zadovoljni tom prenamjenom i uštedom. Nakon toga smo odabrali krevet koji će se moći koristiti dulje vrijeme kako bismo smanjili troškove. Isprva je beba ionako većinu vremena u roditeljskom krevetu, a kad malo naraste, može bez problema boraviti u većem krevetu zbog ogradice. Iz starog dnevnog boravka još smo prebacili i bijeli luster, dok je drugu visilicu napravila Jagoda iz BBF-a – priča nam simpatična blogerica te dodaje da je shvatila kako je važno da su svi veći komadi namještaja pričvršćeni za zid.

– To posebno dolazi do izražaja kad beba počne puzati i hodati, jer je nekad nevjerojatno što su sve u stanju srušiti iako su tako mali, a sav nepričvršćeni namještaj može ozlijediti dijete. Što se tiče sitnijeg namještaja, kombinirali smo komade iz Ikee s ručnim radom. Znam da je sveprisutan, ali odabrala sam taj namještaj jer nema oštrih rubova, povoljan je i kvalitetan. Koristi se već dulje vrijeme i prezadovoljni smo. Polica za knjige također je iz starog stana, gdje smo imali ograničen prostor, pa ju je spretna ekipa iz Marangunije napravila tako da može stati u prostor iza vrata. Ovdje je dobila bolje mjesto, a knjige stoje tako da se vide naslovnice. Time sam potaknula strast za čitanjem kod sina. Nema na spavanje bez priče – smije se ova kreativna mama i kaže kako se mnoge stvari mogu napraviti samostalno.

Za neke je potrebna samo mašta, a za neke ipak trebaju i spretne ruke. – Napravili smo sami kuhinjicu, a u izradi je i šator za igru. Što se tiče dekoracija, sama sam izradila naljepnice s porukama i postere, ali i zid s trokutićima – kaže. Zanimalo nas je i što je njoj najvažnije u dječjoj sobi. Najvažnije je osigurati prostor za igru koji je slobodan i puno prostora za pohranu igračaka. Kod nas svaka igračka ima svoje mjesto, a za to je potrebno imati dovoljno polica, kutija, vreća… Inače bismo se ‘utopili’ u silnim igračkama, ha ha ha. Osim toga, dijete brzo samo nauči gdje što stoji, uzima stvari po potrebi, tako se bolje koncentrira i igra se razvija u dobrom smjeru – objašnjava Lidija, a na pitanje odakle početi kad se uređuje kaže da je to uglavnom individualno.

– Naravno, bitno je za početak imati krevetić i ormar za pohranu odjeće, mjesto za prematanje i viziju o osnovnim bojama i boji zida. Po meni je nužno i osigurati dobro osvjetljenje, a bilo bi dobro i da se može regulirati dimerima. Sve ostalo je lakše, pratite popuste online i kupujte dio po dio. Osim toga, danas ima jako puno talentiranih umjetnika koji izrađuju kvalitetne i lijepe igračke i dekoracije po povoljnim cijenama – zaključuje, a mi vas pozivamo da na Lidijinu blogu Lilihalodecoration potražite brojne inspiracije i tutorijale kojima ćete sobu vašeg malca pretvoriti u oazu igre i veselja, ali i stila.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:46