Dom u industrijskom stilu

Dvoetažni stan uređen atraktivnim materijalima

 

Arhitektonska tvrtka VAE osmislila je ovaj topli industrijski dom u Minsku u Bjelorusiji za modernu je obitelj koja voli spoj hladnih i toplih materijala. Interijer je uređen prepoznatljivim metalnim i betonskim elementima koji su omekšani pomoću pregršt drvenih površina, raskošnih biljaka i mekih tkanina. Prostor se prostire na 151 četvorni metar i dvije etaže s umirujućom paletom boja koju osim sivih nijansi metala i betona te drvenih površina obilježava i bogata zelena koja doprinosi smirujućem izgledu cijelog prostora.




Boravak obilježava siva kutna garnitura ukrašena jastučićima predivne zelene boje, a u tom se dijelu otvorenog prostora nalazi i kamin u kojem vlasnici mogu uživati kada dođu hladniji dani ili kad požele posebno ugodnu atmosferu. U prostoriji je posebno upečatljiva golema crno-bijela zidna tapeta s prikazom ženskog lika zbog koje je prostor još zanimljiviji. Pažnju privlači i rasvjeta, koja je postavljena na šine i sajle te raspoređena po prostoru kako bi bio adekvatno osvijetljen, dok se nad blagovaonskim stolom spušta i impresivan geometrijski luster. Zelene stolice odlično su se uklopile u interijer, a kombinacija drva i zagasite sive povezuje ju s ostatkom prostora.






Na ovom se domu nalaze dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, od kojih je glavna spavaća obložena drvom i uređena zagasitim nijansama koje ju pretvaraju u savršenu oazu za odmor i spavanje. U sklopu spavaće nalazi se i veliki walk-in ormar prepun prostora za odlaganje garderobe. Kupaonica je uređena odličnim pločicama s uzorkom, a opremljena ne samo ostakljenim tušem nego i kadom. Druga spavaća soba puno je nježnijeg uređenja, sa sivim zidovima u dvije lijepe nijanse. Jedna prostorija u prostoru pretvorena je u odlično uređenu radnu sobu sa sivom opekom, velikim smeđim kaučem i elegantnim radnim stolom.



















Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:57