EKSKLUZIVNO PREDSTAVLJAMO

FOTO: LUKSUZ NA JORDANOVCU 'HOME OF THE FUTURE' U ZAGREBU Vile s višeetažnim stanovima i jacuzzijem na zelenom krovu

Na zagrebačkom Jordanovcu ovih je dana realiziran jedinstven stambeni projekt “Alfa stan Jordanovac - Home of the future” o kojem se već dulje priča u gradu.
Tvrtka Alfa stan prvi je put u Hrvatskoj primijenila najviše svjetske standarde gradnje i uz inovativan dizajn, luksuzne elemente življenja i pametnu tehnologiju, ponudila sasvim drukčiji koncept stanovanja, a naša je redakcija ovaj tjedan dobila ekskluzivnu priliku obići kompleks.

MODERNA

Riječ je o četiri vile s po tri višeetažna stana, koje imaju prostornu kvalitetu malih obiteljskih kuća jer stanovi imaju vanjski prostor s predviđenom ljetnom kuhinjom, prostorom za blagovanje te jacuzzijem sa sunčalištem i jedrenim platnima. Pritom se dodatni sadržaji u stanovima na nižim etažama ostvaruju kroz vrt, a stanovi na završnim etažama koriste prostor zelenog krova.



- Sklop se sastoji od četiri zgrade okupljene oko poluprivatnog dvorišta namijenjenog pristupu, druženju i igri. Poput stambenog niza, u svaki od stanova omogućen je neposredni pješački i kolni pristup. U oblikovnom smislu, kuće su jednostavne prizme s glatko žbukanim glavnim korpusom na postamentu od velikoformatnih ploča. Takav oblikovni slog referenca je na ponajbolje primjere zagrebačke moderne, dakako, u suvremenoj interpretaciji - kažu arhitekti Svebor Andrijević i Luka Korlaet, koji potpisuju projekt.


Vile su sagrađene u A, odnosno A+ energetskom razredu, s ugrađenim dizalicama topline zrak-voda i rekuperatorima zraka, a u svakom su stanu ugrađeni suvremeni, pametni sustavi kao što je, primjerice, sustav stropnog, podnog i zidnog grijanja. To znači da u stanovima nema klima-uređaja niti radijatora, nego je kompletan razvod izveden u betonskim pločama i zidovima te same ploče i zidovi postaju grijaće, odnosno plohe hlađenja.


Nadalje, u tehničkim prostorijama svakog stana ugrađen je i središnji usisavač, tako da je za usisavanje potrebno samo crijevo koje se ukopča u utičnicu, čime se aktivira usisavač bez dizanja prašine i s minimalno buke, a osiguran je bezmirisan, čist i estetski lijep sustav sortiranog zbrinjavanja otpada s kontrolom pristupa.



Površina stanova je od 125 do 450 kvadrata, kompletno su uređeni elementima vrhunskih svjetskih proizvođača, kao što su Zucchetti, Jacuzzi, Hans Grohe, Duravit, Antonio Luppi, Schüco, Gira, Bauwerk i Florim.


CIJENA

Također, svaki je stan opremljen pametnom tehnologijom pa vlasnici uz pomoć tableta ili pametnog telefona mogu upravljati rasvjetom, grijanjem, hlađenjem, ventilacijom, navodnjavanjem, nadzornim kamerama i protuprovalnim sustavom gdje god bili.

Prodaja stanova službeno nije počela, ali prema riječima investitora, dosad su četiri stana prodana uz preporuku. Na tržištu se može načuti da se stanovi prodaju za 4000 eura po četvornom metru, no u tvrtki Alfa stan ističu da to nije jedinstvena cijena, jer se ona formira ovisno o sadržajima i nivou opreme.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 04:23