potkrovlje za deset

Elegantan dvoetažni stan od 79 m2

Predivan i prozračan stan na fotografijama prostire se na 79 četvornih metara od kojih čak 71 otpada na veliki prostor glavne etaže. Već se s ulaza otvara pogled na zajednički prostor kuhinje i dnevnog boravka koji zauzimaju većinu etaže stana.


Bijela kuhinja postavljena je uz lijevi zid i vodi pogled prema boravku u dnu prostorije. Izduženost prostora dodatno ističe i dugi blagovaonski stol koje je logično postavljen tik uz kuhinju. S druge strane stola nalazi se staklena stijena koja vodi na ugodnu i djelomično skrivenu terasu te koja čini prostor svijetlim i otvorenim.




Tom dojmu u stanu pridodaje i odabir boja cjelokupnog uređenja s bijelom koja dominira cijelim prostorom, kao i nijansama sasvim svijetlog te zagasito smeđeg drva uz neizbježne detalje u crnoj boji. U prostoru zanimljivu teksturu daju komadi namještaja od kože, kao i tkanine tepiha.


Izgled dnevne sobe definiraju još i kosi stropovi koji uvjetuju veličinu namještaja pa je tako boravak namješten niskim ormarićima i izduženom komodom te udobnim bijelim dvosjedom. U prizemlju se nalaze još i velika kupaonica te dvije spavaće sobe, jedna veća s ugradbenim ormarima i jedna manja, dječja sobica.



Glavna spavaća soba odličan je primjer kako se kosi stropovi mogu dodatno istaknuti za izvrstan izgled prostorije što je ovdje učinjeno crno-bijelom tapetom s uzorkom koja se proteže od poda do stropa. Lagano i jednostavno stepenište koje funkcionira gotovo poput skulpture u sredini dnevne sobe vodi na kat stana na kojem se nalaze mali ured i dodatna spavaća soba za goste. Ležeran i jednostavan interijer!



Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:00