profinjena siva

Elegantan obiteljski dom u potkrovlju

 

Izvrsno uređeni stan na fotografijama dom je višečlane obitelji i prostire se na 120 četvornih metara. Osim otvorenog prostora za druženje u stanu se nalaze i dvije spavaće sobe, jedna za roditelje, a druga za djecu. Smješten u potkrovlju, stan ima i izvrsno uređenu terasu na jugozapadnoj strani zgrade koja funkcionira kao produžetak dnevnog boravka.




Stan je poseban i upečatljiv zbog više različitih značajki. Arhitektonski elementi poput greda, grubo obrađenih stupova ili kosih stropova s krovnim prozorima igraju važnu ulogu u cjelokupnom izgledu stana koji je uređen s bezvremenskim komadima i lijepim neutralnim bojama. Krovni prozori propuštaju pregršt dnevnog svijetla u zone poput dnevnog boravka gdje su vlasnici mogli odabrati namještaj tamnijih boja bez da se prostor čini premračnim. Svijetlo drvo korišteno za podove i određene komade namještaja samo dodatno naglašava svjetlinu stana.Gruba obrada bijelih zidova i detalji arhitekture unose osobnost u prostor, a stan je dodatno oživljen brojnim ukrasima i raskošnim biljkama.




Prostor boravka, kuhinje i blagovaonice protočan je, prozračan i pretežito svijetao, čemu pomaže i staklena stijena pored blagovaonice koja vodi na terasu. Terasa je upečatljiva jer je umjesto klasičnih zagasitih boja za njen pod odabran tepih koji oponaša šarene pločice s orijentalnim uzorkom. Njeno uređenje uključuje udoban dvosjed, stolić i dvije stolice te brojne zelene biljke koje popunjavaju prostor.



Elegantna kuhinja nalazi se tik uz boravak, uređena je svijetlim kuhinjskim ormarićima i bijelim pločicama, a uključuje puno prostora za odlaganje stvari, pripremu hrane i kuhanje. Radne plohe presvučene su nehrđajućim čelikom koji se lako odražava, ali i daje poseban sjaj prostoriji. Svojim izgledom kuhinja je usklađena s blagovaonicom u kojoj su svi komadi namještaja ili bijele boje ili boje svijetlog drva.






Spavaća soba roditelja udobna je i prostrana te u njoj ima dovoljno mjesta za dječju kolijevku, ali i velike ormare s ogledalima. Dječja soba razigrana je, ali i dobro opremljena s krevetom na kat, radnim stolom i brojnim policama za igračke i knjige. Divan dom za obiteljski život u stilu.












Izvor: Innerstads Specialisten

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:17