Raj na zemlji

FANTASTIČAN OTOČKI KOMPLEKS Smješten među drveće maslina i jasmina s brojnim terasama i balkonima stvorenim za uživanje!

Smještena na otoku Spetsesu, dva sata udaljenom od glavnog grčkog grada Atene nalazi se fantastična ljetna rezidencija jedne grčke obitelji. Arhitekt Nikos Moustroufis i dizajnerica Isabel López-Quesada zajedničkim snagama osmislili su ovaj istinski šarmantan otočki kompleks u skladu sa željama vlasnika, njezinom namjenom i okolinom u koju je smještena. Vlasnicima je imperativ pri uređenju bio da izgled cijelog imanja bude nadahnut prirodnim okružjem u kojem se nalazi, umjesto da se zbog svog modernog izgleda ističe.


Zidovi su stoga izrađeni od lokalnog kamena, a krovovima prekriveni crijepom od crvene gline. Ulaz u dvorište skriven je iza visokih zidova koji su česta pojava na otoku. Prozorski okviri i žaluzine obojeni su u plavo i time usklađeni s plavetnilom neba i mora. Smještena među masline i drveće jasmina ova je kuća s četiri spavaće sobe i brojnim francuskim vratima, terasama i balkonima ljetna destinacija za poželjeti.


VEZANI ČLANAK RANČ VISOKA Pogledajte kako su otac i tri sina uredili posjed u Selcima na otoku Braču!

Budući da grčke obitelji vole ljeti provoditi vrijeme zajedno na raspolaganju im je često više manjih kuća koje sve imaju vlastitu kuhinju, dnevnu sobi i sobe za prespavati. To je slučaj i kod ovog kompleksa u kojem se osim glavne kuće nalaze i dvije manje rezidencije.


Unutrašnjost glavne zgrade uređena je s ukusom, s upečatljivim nijansama plave boje i bogatim teksturama. Tkanine, većinom meki pamuk i lan, stvaraju dojam boho prostora, a igra uzoraka i boja čini ih zanimljivim detaljem. Namještaj je raznolik i njegovim su kombiniranjem stvorene predivne prostorije u kojima vlada vedro i srdačno ozračje. Još jedan aspekt prostora vrijedan pažnje pokušaj je stvaranja dojma životnosti koji je vidljiv ne samo u kupaonicama s tradicionalnim bijelo-plavim pločicama i mramornim umivaonicima nego i u drugim prostorijama poput kreveta s okvirom u obliku baldahina u dnevnom boravku ili kuhinje s mramornim plohama.




Natkrivena terasa s masivnim drvenim stolom i jednostavnim stolicama boje mentola još je jedno mjesto gdje bismo rado provodili jutra i večeri, uživajući u ljepoti sunčanog dana i zvjezdanih noći. U sklopu kompleksa nalazi se i veliki bazen uz koji je više terasa za druženje i uživanje. Savršenstvo!

VEZANI ČLANAK POSJED NOGOMETAŠA MARIJA STANIĆA Imanje kojim se ponosi cijela Hercegovina





Foto: Richard Powers

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:50