topla elegancija

Fantastičan stan u potkrovlju

Predivan stan s fotografija nalazi se u gradu Göteborgu u Švedskoj i prostire se na 50 četvornih metara. Smješten u potkrovlju, stan ima izvrstan pogled na grad koji se pruža s prostrane terase i u kojem stanari mogu uživati dok doručkuju.

Veliki krovni prozori omogućuju dotok dnevnog svjetla, a neobičan nakošeni strop u prostorijama, a posebice u dnevnoj sobi, arhitektonski je detalj koji privlači pozornost. Prozračan i uređen s prirodnim materijalima poput hrastovih parketa, ovaj je prostor izvrstan primjer udobnog i toplog urbanog stanovanja.

Dnevna soba je jednostavna i elegantna, sa sivom sofom, ukrasnim stolićima i zanimljivim detaljima kao što su crno-bijele fotografije naslonjene na zid, nisko spuštena rasvjeta i mesnate biljke raspoređene po sobi.

Prostor za život i druženje otvorenog je tipa pa se tako prostrana dnevna soba pretvara u kuhinju koja potom prelazi u prostor blagovaonice. Kombinacija svijetlog mramora te zlatnih i crnih detalja sa sivim kuhinjskim elementima čine ovaj otvoreni prostor kuhinje klasičnim i uređenim s mjerom.

U blagovaonici su vidljivi rustikalni detalji starih zidova od opeke koje su arhitekti odlučili ostaviti prilikom uređenja stana. Budući da je blagovaonica smještena usporedno s terasom od koje je svojom punom dužinom odvojena kliznim staklenim vratima stvara se dojam odlične protočnosti i rastvorenosti prostora.

S vanjske strane terasa je zatvorena metalnim dijelovima krova u crvenoj boji i idealan je prostor za uživanje u toplim ljetnim večerima jer nudi dovoljno prostora za druženje pod vedrim nebom.

Do spavaće sobe dolazi se kroz elegantna staklena vrata iz blagovaonice. Soba je opremljena velikim ugradbenim ormarom, niskim stolom i velikim krevetom, a posebno simpatičan detalj čini meki luster koji podsjeća na oblak. Kupaonica se nalazi kraj spavaće sobe i u potpunosti je obložena pločicama u sivim tonovima. Tuš je u potpunosti zastakljen, u prostoriju je ugrađeno podno grijanje, a umivaonik je smješten u ormarić od svijetlog drveta. Jednostavno i prozračno!

Izvor: Bjurfors.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 05:33