VEDRIH 70 KVADRATA

Fantastično potkrovlje u Parizu

 

U jednoj od starih pariških zgrada i to na njenom samom vrhu nalazi se predivan stan od 70 četvornih metara čiju renovaciju potpisuje arhitektica Isabelle Masson iz arhitektonske tvrtke IXM. Kao što je to najčešće slučaj u potkrovljima, i u ovom stan arhitektonske značajke prostora osvajaju, unatoč činjenici da je gotovo cijeli prostor obojen u bijelo te ih se dodatno ne ističe.

Kosi stopovi, potporni stupovi i grede čine važan dio uređenja jer su dio neutralne podloge zbog koje svaki komad namještaja posebno dolazi do izražaja. U ovom su domu prostrani dnevni boravak, velika blagovaonica i praktična kuhinja objedinjeni u istoj prostoriji, dok je spavaća soba u kutu stana izdvojena pomoću staklene stijene.

U spavaćoj sobi se osim kreveta nalazi i mali kućni ured, a sam prostor je jednostavno uređen. U dnevnom boravku pažnju privlače pletene stolice o ratana, kao i vedra plava koja se javlja na šarenom tepihu i na kauču u obliku prekrivača, što je odličan primjer kako najmanji detalji mogu imati najveći efekt i promijeniti dojam prostora.

Nad duguljastim stolićem za kavu spušta se bijela visilica koja noću stvara lijepu atmosferu za druženje u boravku. Blagovaonica je karakteristična po velikom drvenom stolu, ali i crvenoj drvenoj stolici smještenoj na samo čelo stola.

Kuhinja je razdijeljena u dva dijela koji su smješteni na suprotnim krajevima prostorije, a oba su uređena u industrijskom štihu s frontama od nehrđajućeg čelika i radnom površinom koja nalikuje na beton. Kako kuhinja ne bi bila hladna i bezlična pomažu otvorene police prepune šarenog posuđa koje razvedravaju prostor. Mali balkon kraj kuhinje vlasnicima omogućuje pogled na krovove Pariza i uživanje u svakom trenutku lijepog vremena.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:33