Fini zalogaj

Mjesto s inovativnom i finom brzom hranom
Profil
Adresa:
Radićeva 8, Zagreb
Radno vrijeme:
pon-ned od 8 do 04 sata
Cijene:
šiš od 15 do 36 kuna, kobasice 24 kune, krumpirići od 9 do 12 kuna, sokovi, voda ili jogurt od 10 do 15 kuna

Uz wok, tapase i waffle raznolika ponuda brzih zalogaja u Radićevoj ulici dodatno se proširila. Ovih dana, na broju 8, otvoren je Fini zalogaj, restorančić koji nudi različite varijante šiša, kobasice i krumpiriće s brojnim prilozima. – Šiš se sastoji od svježeg mljevenog junećeg mesa, a posebno za njih dali smo izraditi fine, duguljaste somune. Svatko može birati između tri dužine šiša. Shishko od 15, Shish od 30 ili Shishator od 40 centimetara, a u skladu s tim varira i količina mesa, odnosno oni teže 70, 140 ili 190 grama – objasnila je osnovu ponude vlasnica. Osim bazičnog šiša od čistog mesa u ponudi su i Sezamski šiš posut sezamom, Smotani šiš omotan slaninom i Prosireni šiš punjen sirom. Uz svaki od navedenih kupac može birati besplatni prilog ketchup, majonezu, tartar, senf, urnebes, zelenu salatu, rajčicu, kisele krastavce, kukuruz i luk. Kobasice pak dolaze u ljutoj ili blagoj varijanti, a ponuda pića svodi se isključivo na sokove i vodu te mliječne proizvode poput jogurta i kefira.

Sva hrana namijenjena je za take-out, no gosti koji to žele svoj obrok mogu konzumirati u lokalu, gdje je predviđeno 7 sjedećih mjesta, ili na otvorenoj terasi, gdje se nalazi 16 mjesta. Cijelo uređenje, logo i vizuale Finog zalogaja osmislila je dizajnerska tvrtka Itonijesve prema uputama vlasnice. U oči prvo upada veliki meni iscrtan na crnom zidu uz ilustracije, kao i duhoviti nazivi jela dobiveni igrom riječi.

– Željela sam da prostor bude moderan, a opet ne previše fancy. Jako sam zadovoljna finalnim rezultatom – objašnjava vlasnica kako se odlučila na izgled novog prostora. U prostoru Finog zalogaja nije dozvoljeno pušenje kao ni dovođenje kućnih ljubimaca.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:23