Tajlandske sladoledne rolice

Flaviani Desserts

Tajlandske sladoledne rolice mogu se probati u Puli!

NAZIV MJESTA: Flaviani Desserts
ADRESA: Ciscuttijeva 20, Pula
RADNO VRIJEME: pon - sub 10 - 20 sati, nedjeljom zatvoreno
PRIMJER CIJENA: ice cream rolls 16 kn, frozen jogurt u čaši - veliki 18 kn, mali 12 kn, dnevni čaj 8 kuna



Diljem svijeta otvaraju se slastičarnice koje nude nešto drugačiji sladoled, ice cream rolls. Sladoledne rolice oduševile su i dvije Puljanke koje su odlučile otvoriti slastičarnicu u kojoj će raditi upravo sladoledne rolice.

- Smatrale smo da je ponuda sladoleda u Puli prilično jednolična te da kroz iskustvo i vještine koje imamo možemo gradu ponuditi nešto novo i sasvim drugačije u svijetu slastica.

Prvotna ideja za posao bio je frozen jogurt, dok smo na ideju ice cream rolls, odnosno sladolednih rolica, došle sasvim slučajno pretražujući internet. Takve rolice od sladoleda uobičajene su na Tajlandu, gdje ih pripremaju na uličnim štandovima - kažu vlasnice Jelena Burić i Gordana Botić​​​ koje su svoju slastičarnicu otvorile u blizini Istarskog narodnog kazališta u Puli.

Slastičarnica nosi pomalo neobično ime, koje korijene vuče iz bogate pulske povijesti.

- Iznimno smo ponosne na bogatu antičku povijest svoga grada, posebno amfiteatar pa smo i svoju malu slastičarnicu nazvale Flaviani po Flavijevcima, Vespazijanovim pristašama što u prijevodu s latinskog znači Flavijevci, flavijevsko - kažu Jelena i Gordana.

U ponudi slastičarnice ne nalaze se samo sladoledne rolice, već i frozen jogurt koji se može kombinirati s raznim okusima, a kako je došlo hladnije vrijeme vlasnice su u ponudu uvrstile deserte u čašama, a posebno izdvajaju tiramisu, oreo cheesecake i cheesecake s preljevom od šumskog voća.

- U planu su torte, američke palačinke te ručno rađena čokolada s autohtonim začinima. Uz to nudimo i fine čajeve poznate Kuće zelenog čaja - dodaju vlasnice.

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:55