neobični materijali

Genijalno uređenje stana od 61 četvornog metra

 

Sa svojih 61 četvornih metara ovaj penthouse sve je samo ne običan. Ovaj je prostor nekada bio spremnik za vodu na vrhu zgrade Keeling, jedne od slavnih modernističkih stambenih zgrada u Londonu. Stan se proteže na dva kata, s osnovnim prostorom za boravak u prizemlju te spavaćom sobom i kupaonicom na katu.

Otvoreni plan glavne prostorije te cijeli zapadni i istočni zidovi od stakla daju prostoru osjećaj prozračnosti, pogotovo kada uzmemo u obzir pogled na grad koji se pruža s tih prozora. Uređenje je zaista dojmljivo, s OSB pločama koje prekrivaju zidove i strop te uglačanim betonskim podom koji stvara kontrast toplini OSB-a.

Sam prostor uređen je iznimno funkcionalno, s kuhinjom otvorenog tipa koja ima tek najnužnije. Krajem se nalazi i mala blagovaonica dok ostatak prostora zauzima dnevni boravak s retro namještajem.

Spavaća soba je u zasebnoj prostoriji i to kat iznad i istovremeno funkcionira i kao dječja soba! Naime, bračni krevet nalazi se na povišenoj platformi izrađenoj od OSB ploča, a ispod njega se nalazi prostor za dječji krevet. Sama platforma sadrži prostor za odlaganje stvari, a na police na zidovima služe umjesto ormara.

Kupaonica s kadom nalazi se na zapadnoj strani etaže i iz nje možete promatrati London. Fascinantan prostor!

Izvor: Living in a Shoebox

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 23:47