Treehotel

Hotel na stablu u kojem svaka soba ima svoju priču

Tham + Videgard Hansson arhitekti iz Stockholma projektirali su hotel skriven u krošnjama stabala. Hotel od 24 sobe dizajnirane za sve ukuse smješten je u visokoj borovoj šumi u blizini malog mjesta Harads u Švedskoj. U spektakularan pogled osim netaknute prirode ulazi i rijeka Lule.

Koncept je bio stvoriti funkcionalan prostor smješten na stablu u netaknutoj prirodi. Svaka jedinica osigurava smještaj za dvije osobe, dostupan putem užadi, ljestvi ili visećeg mosta.
Svaki apartman ima svoju priču, a o vašem raspoloženju ovisi koji ćete ambijent odabrati.

The Birds Nest - ptičje gnijezdo je usklađeno s prirodom i okolinom, ima samo jedan prozor i namijenjen je onima koji žele razmišljati i biti sami.

The Mirrocube je od stakla. U njoj se reflektira priroda, napravljena je od posebnog materijala koji štiti ptice od zalijetanja u njega.

Blue Cone ima najljepši pogled, Kabina je najveća i ima veliku terasu. Idealna je za romantična putovanja, iz nje je pogled na prekrasnu prirodu moguć iz komfornog bračnog kreveta.

Želja za stvaranjem nečeg neobičnog arhitekte i klijenta dovela je na ideju o NLO apartmanu i tako je nastao The Ufo.

The Cabin je poput kapsule i stranog tijela u šumi.


Zbog gradnje tog zanimljivog kompleksa nije srušeno niti jedno drvo, poštivali su su zakoni prirode i brinulo se o budućnosti šume.
Projekt i dalje raste malim koracima. Trenutačno se radi na novim idejama i proizvodima koji surađuju s prirodom.

Izvor: treehotel

Foto: Treehotel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:47