Kućice s pet zvjezdica

Hrvatske Nord mobilne kućice

U 105 hrvatskih kampova u ponudi ove godine ima oko 8900 mobilnih kućica, a mi vam predstavljamo one u Valamarovu kampu Krk, čiji je proizvođač Nord Produkt. Doznajte koje su posebnosti ovakvog tipa ljetovanja

Nekada su kampovi nudili parcele isključivo za klasične kamp-kućice i tijesne šatore, no prije desetak godina mobilne su kućice kao svjetski kamping-hit počele pristizati i u Hrvatsku i do danas nisu izgubile na popularnosti. Štoviše, potražnja za njima konstantno raste pa je s vremenom i njihova veličina polagano rasla, počele su se proizvoditi s integriranim kupaonicama, a sve je izraženije postalo njihovo tematiziranje, kao što su "ribarska kuća", "dalmatinska kuća" i slično, a zatim su se mobilne kućice pretvorile u tematska naselja unutar samih kampova. Tako u 105 hrvatskih kampova u ponudi ove godine ima oko 8900 mobilnih kućica, a neki od njih su kampovi Krk, Lanterna, Veštar, Valkanela, Mareda...



- Osim što pružaju komfor hotelske sobe, i to u doticaju s prirodom uz sav komoditet trgovačko-ugostiteljskih, zabavnih i drugih sadržaja, mobilne kućice olakšavaju boravak i u slučaju ne baš sunčanog i toplog vremena, idealne su za obitelji s djecom, a uvelike pomažu i u produljenju sezone. Nažalost, ne postoji statistika odvojeno za mobilne kućice, ali su kampovi od otvaranja do danas ostvarili porast broja noćenja od 28 posto, a uz sve ostale elemente poput prirodnih faktora, položaja, uvjeta okoline, kvalitete i sadržaja te konstantnih ulaganja, zasigurno određenu zaslugu u tom porastu igraju i mobilke - kaže Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske, dodajući kako odmor u mobilnim kućicama s druge strane nije najpovoljniji, a u špici se cijene dnevnog najma rijetko kreću ispod 150 eura.


Paralelno s razvojem mobilnih kućica i porastom potražnje, u Hrvatskoj raste broj stranih tvrtki koje svoje pogone otvaraju u Hrvatskoj, a sve je više i domaćih proizvođača. Jedan od njih je tvrtka Nord Produkt, a njihove se mobilne kućice nalaze u brojnim kampovima, među ostalim i u Valamarovu kampu Krk, inače prvom kampu s pet zvjezdica u Hrvatskoj.


- Osnova svake Nord mobilne kućice je iznimno čvrsta čelična šasija koja nosi drvenu konstrukciju. Materijali koji se koriste su visokokvalitetni, nabavljaju se od renomiranih europskih proizvođača, a naš najveći adut je to što smo svoje Nord proizvode, poput slavina, tuš-kada i kompletnog namještaja u kućici, inkorporirali u Nord kućice - kaže Iva Jurković iz tvrtke Nord produkt.
Dodaje kako eksterijer kućice čini kombinacija akrilne fasade i imitacije drva u bojama prema odabiru kupaca, a u najvećem broju to su upravo kampovi. Stoga se u interijerima najčešće traže neutralne boje, poput sive, bijele i bež, a monotonija se izbjegava dodacima poput jastučića, vaza i ostalih dekoracija.



Površina ovisi tome o kojem se tipu mobilne kućice radi, kreće se od 20-ak do čak 40-ak kvadrata, a o tome ovisi i broj ležajeva te sami sadržaji. Primjerice, u kampu Krk nalazi se Bella Vista Premium Village u kojem je pet tipova kućica: površine 18 kvadrata za dvije osobe; površine 32 kvadrata za četiri osobe i dvoje djece, s terasom sa spektakularnim pogledom na more i okruženje ili vrtnom terasom te obiteljska površine 38 kvadrata za šest osoba i dvoje djece, čija je posebnost dječje igralište.

- U samo 32 kvadrata smještene su dvije spavaće sobe, čak dvije kupaonice i dnevni boravak s kuhinjom. Gosti koji jednom odsjednu u kampu u mobilnoj kućici rijetko se vrate u hotelski ili apartmanski smještaj, baš zbog svih njegovih prednosti - zaključuje Iva Jurković.

Više informacija potražite na stranicama Camping Adriatic i Nord

Foto: Camping Adriatic by Valama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:49