Istinita priča

I TO JE MOGUĆE! Izgradio kuću za samo 1300 kuna kako bi dokazao da gradnja ne mora biti skupa

Njegova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova. No, ono što je zanimljivo kod ove kuće jest njezina priča.

Naime, izgradnja ove kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 150 funti (oko 1300 kuna), a prilikom njezine gradnje koristio je isključivo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mjesečni su troškovi izuzetno niski, što mu je i bio glavni cilj.

Ukratko, kuću veličine tridesetak kvadrata je izgradio sam i to za samo osam mjeseci koristeći mješavinu ilovače, šljunka i slame. Čak ni za prozore nije trošio novac već je iskoristio vjetrobranska stakla starih kamiona. Iako mnogi misle kako je u kući hladno, spomenuta je mješavina odličan izolator, a treba spomenuti i strop koji je dodatno izolirao ovčjom vunom kako bi u kući zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, a za rasvjetu se koristi svijećama i fenjerima, dok je WC je odvojen od kuće.

“Želio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo tko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti peni, ali ipak se preračunao i na posljetku morao kupiti još slame i dodatni alat.

Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svježim mlijekom i vrhnjem.

Pogledajte video

Michael Buck vas poziva da zavirite u njegovu kuću

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 01:53