NOVI PROJEKT - Jako cool kuće

JAKO COOL KUĆE Montažne kuće blizu Zagreba s minimalnim režijama

Koje su prednosti gradnje montažnih kuća, mogu li se sagraditi u visokom razredu energetske učinkovitosti te pratimo li svjetske i europske trendove, može se doznati iduće subote na Danu otvorenih vrata novog investicijskog projekta tvrtke Domprojekt, koja se bavi gradnjom niskoenergetskih objekata.

Riječ je o tri niskoenergetske montažne kuće u nizu u mjestu Kerestinec kod Zagreba, koje se mogu obići 10. prosinca u periodu od 10 do 16 sati. Kuće su u A+ energetskom razredu i imaju superiornu ovojnicu: prostor između 20 cm širokih drvenih elemenata ispunjen je kamenom vunom, iznutra je postavljen instalacijski prostor, dok je izvana čak 15 cm stiropora. Ovakav presjek, kažu u tvrtki Domprojekt, osigurava ugodnost stanovanja uz minimalne režijske troškove.

Vanjska stolarija, zaštita od sunca i orijentacija objekta slijede filozofiju gradnje niskoenergetskih kuća i zgrada, a drvena obloga i integrirana pročelja daju poseban šarm ovim vilama smještenima u mirnom susjedstvu.

Površina kuća iznosi 144, 148 i 112 četvornih metara, svakoj pripada po dva parkirna mjesta i dio okućnice. U svima je postavljeno podno grijanje, završno s troslojnim parketom u sobama, dok su u kupaonicama postavljene podne i zidne pločice s kupaonskom opremom.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:44