Ovo mi zovemo elegancija!

Kamena kuća s najljepšim bazenom

 

Ova minimalistički uređena kamena ladanjska kuća nekada je bila staja, a iza njezina današnjeg sjajnog izgleda stoji španjolski arhitektonski biro Abaton. Kuća se nalazi na seoskom imanju smještenom duboko u pokrajini Cáceres i daleko od moderne civilizacije, a sve je u njoj osmišljeno kako bi bilo eko-prijateljski. Ovisno o godišnjem dobu, struja u kuću dolazi putem solarne ili hidroenergije.

Pogledajte video!

Na katu su smještene spavaće sobe koje imaju velike prozore s pogledom na zelenilo, koji se mogu zatvoriti drvenim griljama. Kuća ima i bazen, a osim što služi za rekreaciju i opuštanje, njegova se voda u konačnici koristi za navodnjavanje okolnog zemljišta.








Osim što je eko-prijateljska, ona je i lijepa! Abaton nije razočarao svoje klijente: s krutim bijelim zidovima, metalnim stupovima te kamenim i betonskim elementima kuća je dobila dozu minimalističkog stila koji se sjajno uklopio u cijeli ambijent. Otvorena i prozračna, može poslužiti za intimno okupljanje ili velika druženja. Ovo mi zovemo elegancija!







Foto: Abaton

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:19